20 elokuuta 2016

Stone Matt’s Burning Rosids Imperial Cherry Wood Smoked Saison

Maahantuojan ja Berliinin panimon vuoksi Alkoon saattaa tupsahdella aiempaa useampi Stonelainen, mutta otsikon pullon tilasin Hollannista. Pitkästä aikaa oli pakko ostaa jo pelkän oluen nimen vuoksi – savusaisonia huippupanimolta, kuulostaa törkeen herkulliselta.

Olut tehtiin entisen Stonen työntekijän Matt Courtrightin muistolle. Reseptiikka oli ilmeisesti hänen omaa käsialaansa. Matt menehtyi vuonna 2013. Koko tarinan pääset lukemaan panimon kotivisuilta täältä. Kyseessä on siis belgityylinen saison, jossa twistinä on kirsikkapuun savulla kuivattuja maltaita. Nimi viittaa kirsikkapuiden lähteeseen. 


Stone Matt’s Burning Rosids Imperial Cherry Wood Smoked Saison, 10,5%

Tuoksu melko sulkeutunut, miedosti maustepippurinen ja hennon savuinen. Savuisuus on sellaista puusavua. Lämmetessä belgityylistä hedelmäisyyttä ja hiivan esterisyyttä.

Maku on makean maltainen ja kuivattava. Jättää suuhun samean mokkanahkaisen kuivuuden. Hiiva tuo hedelmäisyyttä, joka on vihertävää ja kypsää. Nektariinia ja aprikoosia. Savu leijailee taustamaussa, eikä varasta huomiota liikaa. Odotin itse asiassa voimakkaampaa savua. Jälkimaku muistuttaa vahvaa kuivaa saisonia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti