12 elokuuta 2016

Fantôme Saison, 8%


Iso kummitus käväisi lasissani lomailun ohessa kalliolla makoillessa. Aikanaan ensimmäinen kosketus Fantomen oluisiin ei ollut erityinen – kaveri oli tilannut läjän oluita ja niitä selaillessa hän kaivoi jääkaapista oluen, joka oli vihreää kuin sappineste. Kyseinen olut, Fantôme Magic Ghost, ei iskenyt, hieman jopa kuvotti.

Fantômen Saison on kuitenkin piireissä kehuttu olut ja tyylinsä edustaja, joten miksipä ei kokeilla. Lisäksi hinta jonka oluesta maksoin oli lähempänä viittä euroa 75cl pullolta, joten ei se siitä ainakaan jäisi kiinni. Tämän pitäisi olla melko rehtiä saisonia, ei siis happoja ja ihmehiivoja. RateBeerissä 99/98.Fantôme Saison, 8%

Tuoksu on hyvin kuivan hiivainen. Mausteisuutta, jossa kuivaa rouhittua pippurisuutta ja hieman yrttisyyttä. Humala tuo kuivaa ruohoisuutta. Lämmetessä kuiva omenankuorisuus muuttuu makeammaksi hedelmäisyydeksi.

Maussa kuiva ja pippurinen mausteisuus ottaa ohjat. Kuivaa heinäistä ruohoisuutta ja hiivaa. Hedelmäisyys on hedelmäkuoria (omena, päärynä ja appelsiini). Suutuntuma on sopivan kuohkea ja runsas. Alkuun aika tunkkainen, mutta lämmetessä hedelmäisyys tasapainottaa. Kuivan katkerahko ja hieman puinen saison.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti