28 elokuuta 2016

Evil Twin Ron And The Beast Ryan

Otsikon oluen huuhtelin alas muutama viikko takaperin ns. kesäoluena. Tätä tilattaessa oli tarkoitus koota setti johon kuuluu saisonin ja muutoin vaaleiden oluiden kaltaisia kandidaatteja, joista löytyisi buustia villihiivasta. Vaihtoehtoisesti villihiivan tilalla voisi olla jokin muu "erikoisuus", kuten Foundersin Mango Magnificossa.

Vaan tässä se houkutin oli brettanomyces, joka löytyy muutoin hyvin peruspohjaisen saisonin seasta. Tai no, etiketissä mainitaan myös hunaja. Oluen pohjana toimii panimon toinen olut, Ryan and the Beaster Bunny -saison, joka on buustattu villihiivalla. Tämä tanskalaisen panimon saison löytyi Boxbeersiltä alta 10€ iso leka. Ei siis vielä hinnalla pilattu. brettalla buustattu versio on pantu jenkeissä Westbrook Brewing Co:lla, kun taas Ryan pantiin aluille Tanskassa Fanolla ja sittemmin Two Roads Brewing Companylla.


Evil Twin Ron And The Beast Ryan, 7%

Tuoksuta huokuu brettan tuoma villihiivaisuus ja saisonin kirpakka mausteisuus. Bretta on hyvin tyypillistä hapanta, nahkeaa ja hedelmäistä, belgihiivaisuus tuo pientä pippurisuutta, kuivaa esterisyyttä ja raikasta hedelmäisyyttä. Sitruksisuus ja appelsiinisuus hallitsee hedelmistä. Kutsuva tuoksu.

Maussa villihiiva näyttää kuivan ja nahkean hedelmäistä tietä ja saisonin ominaiset piirteet, kuten kuiva pippurisuus ja hedelmäisyys, seuraa perässä. Bretta on ehkä sitä mitä parhaimmillaan – nahkean hedelmäistä, navettamaista happamuutta ja kuivattavaa jälkitwistiä. Suutuntuma hyvin kuohkea ja kevyt (ei vetinen). Jälkimaussa tulee tyypillisempää saisonmaisuutta. Hieman lyhyt jälkimaku. Hyvä kokonaisuus.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti