10 huhtikuuta 2017

Maitokaupasta: Pyynikin Big4Sun

Pyynikin käsityöläispanimo toi maitokauppoihin nelipakkauksensa, Big4Sun, jossa neljä puolen litran tölkkiä fancyssä pakkauksessa. Cloudberry Saison 4,7%, Dammer Pils 4,7%, American IPA 4,6% ja parhaaksi olueksi World Beer Awards 2016 -kisassa valittu Ruby Jazz Ale 4,7% löytyy sisältä. Näistä olen aiemmin maistanut ensimmäistä ja viimeistä. Niiden arviot löytyy täältä (Cloudberry) ja täältä (Ruby).

Olen nähnyt tätä Isoa Nelosta maitokauppojen hyllyillä 10,7€ hintaan. Ovat yleensä vierekkäin Makun nelosen kanssa. Hinta on jopa hieman halvempi kuin Makulla ja oluet ovat 50cl vs. Makun 33cl. Prosenttien perässä juoksevat valitsenevat Pyynikin, sillä näissä 0,1-0,2% enemmän alkoholia, huhhuh. Vaan korvaako määrä laadun? Onneksi ei tarvine tapella, kun oluet ovat kuitenkin erilaisia keskenään, molemmille luulisi riittävän kysyntää.

Sessio AIPA ja Dammer Pils ovat siis uutuuksia itselleni, joten niistä arviot tähän. Dammer Pils on hyvin tuore erä ja on valikoiman vakiotavaraa tätä nykyä. Humalana on käytetty mm. Saazia, joten tsekkihenkisyyttä löytynee. American IPA nimensä mukaan amerikkalaistyyliin Cascade, Amarillo ja Citra jenkkihumalilla kyyditetty.
Pyynikin Sessio American IPA, 4,6%

Tuoksussa raikasta ja puhdasta sitruksisuutta, sekä aavistus kukkaista hedelmäisyyttä. Tuore vihreän sitruksinen humalapellettisyys on kutsuva aromi. Runko tuntuu puhtaana ja hyvin kevyesti karamellisena. Sopivan kevyt sessio-olueksi.

Maussa samat sävelet, eli kevyt ja helppo juotavuus, menemättä liian vissyksi. Jenkkihumalat laulaa, ei kovin vahvasti, mutta riittävästi maitokauppaolueksi. Sitruksia, vihreää raikasta hedelmäisyyttä ja kevyttä karamellisuutta. Loppua kohden kevyesti greippiä, joka tuo kuivattavan fiiliksen. Ei liikuta mannnerlaattoja, mutta toimii sarjassaan.Pyynikin Dammer Pils, 4,7%

Tuoksussa vaaleaa viljapeltoa, joka tuo lagerin peruselementin mieleen. Miedosti humalaa, jossa aavistus sitruunaa ja miedosti kuivahkoa ruohoisuutta. Saaz on läsnä ja se on hyvä. Ehkä voihappoisuuttakin löytyy kun antaa oluen hieman lämmetä, tai sitten kaipaan sitä niin, että se sieltä muka löytyy.

Maku on helppo, mutta ei vetinen. Hiilihapot sopivalla tasolla. Alkuun kevyt kuivaruohoinen humala ottaa keskivaihetta kohdin voimaa ja saakin sopivan otteen. Keskiverto maltaisuus on mukavan puhdasta. Olen hieman löytävinäni voin makuakin. Juotavuus hyvä. Puoli tölkillistä nautittuani, huomaan tämän olevan mukavan juotava ja kelpo pils. Tätä tulloo ostamaan jatkossakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti