12 huhtikuuta 2017

Alkosta: Sonnisaari Aprikosmos Sessio IPA

Vasta toinen kotona nautittu Sonnisaaren olut. Humalajasta tykkäsin kovasti. Taitaa maitokaupasta löytyä ainakin Pilsiä, jota en ole vielä kerennyt maistaa. Muutoinhan saatavuus vielä heikkoa täällä pk-seudulla, kotiinviemisiksi. Aprikosmos tuo kuitenkin helpotusta Sonnisaari-hampaan kolotukseen, Alkosta hintaan 4,93€.

Tämä on ties mones keitto tästä oluesta, mutta ainakaan nyt maistettu ei ole Ratebeeristä löytyvä 5,8% versio, vaan nyt on reseptiikkaa viilattu ainakin prosenttien osalta kolme kymmenystä alemmaksi. Ainakin aiemmin reseptistä löytyi Summit, Cascade ja Citra, sekä maltaina Pale, Munich, CaraPale. Panimon porukkahan voi lisätä kommenttikenttään mikäli nykyään on toisin (ihan kuin ne tätä lukisi). Ehkä se juttu on kuitenkin nimensä mukainen aprikoosisoseen läsnäolo.


Sonnisaari Aprikosmos Sessio IPA, 5,5%

Tuoksu on karamellisen sitruksinen ja keltahedelmäinen. Aprikoosi on huomattavissa, mutta ei dominoi. Humala ottaa sitruksisen otteen ja vie tuoksua hedelmöisyyden mukana. Humala on hieman pölyistä, mutta yleisolemus säilyy riittävän raikkaana. Hyvä hedelmäinen IPAn tuoksu.

Maussa kevyen kirpsakka hedelmöisyys ja runsas humala alkavat kantaa vastuutaan. Aprikoosi on ilmiselvä, mutta ei ota liian suurta roolia, kiitos humalan. Humala on sitruksista ja miedosti pellettihumalaista ja loppua kohden miedon greippistä. Rungon puolella on hieman karamellisuutta. Suutuntuma on hieman tahmainen. Jälkimaussa sitruksista humalaa, kevyesti greippiä ja mehuisuutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti