07 huhtikuuta 2017

Bowmore 10yo "Inspired by the Devil’s Cask"

Kun kerta juuri tuli maistettua Bowmorelta uutuutta (Vault Edition 1st release), niin hyvähän se on maistaa toinenkin uutuus. Voisi sanoa edellisen vastakohdaksi, sillä kun edellinen oli ex-bourbonkypsytettyä, niin tämä on täysin "punainen".

Bowmore 10yo The Devil's Casks julkaistiin vuonna 2013, jota seurasi kaksi uusintaerää, II ja III. Kolmannen kohdalla tiputettiin ikämerkintä ja se jäikin viimeiseksi julkaisuksi. Nämähän vietiin käsistä, joten Bowmore kuitenkin näki jatkokysyntää ja loi Devil's Casks-sarjan inspiroiman uuden 10-vuotiaan viskin, joka on niin ikään sherrytynnyrikypsytettyä viskiä, mutta myös "viinitynnyrikypsytettyä". Mitähän helvettiä se sherry sitten on? Noh, etiketissä kuitenkin erotetaan viini ja sherry toisistaan....

Tarkoittanee siis punaviinitynnyreitä ja sherrytynnyreitä. Ikämerkintä tuotiin takaisin, mutta tynnyripolitiikkaa vapautettiin. Niin, ja vahvuus on tasoitettu 46%:iin. Tämä on tarkoitettu ainakin alkuun matkustusmarkkinoille ja hinnan olen nähnyt pyörivän 45-80€ tienoilla.


Bowmore 10yo "Inspired by the Devil’s Cask", 46%

Tuoksu on makean sherryinen ja pehmeän turpeinen. Melko hyvin on sherry ja savu integroitunut. Seassa on myös punaviinisyyttä, mutta mukavan miedosti. Puhdas sherry, ei kumia, tai rikkiä tmv. ja mukana on oloroson kuivahedelmää, sekä nahkaista piirrettä. Rauhallisempi ja pehmeämpi kuin pirulaiset.

Maussa sherryntäyteinen turvesavuisuus ottaa ohjat. Makeaa sherryä, jossa oloroson naihkaista ja kuivahedelmäistä otetta. Voisin kuvitella myös px-sherryä, sillä makeutta kuitenkin löytyy. Pehmeä ja runsas makumaailma. Jälkimakua kohden enemmän punaisuutta, jossa marjaisuutta ja kynttilävahaa. Turve hellittää loppua kohden. Punaviinistä ehkä vain häivähdys, sherry peittää isosti.

Moderni sherryjyrä, jossa turve ja sherryn liitto on sovussa. Nuorekas ja moderni, mutta hyvä, sillä mitään häiritsevää ei löydy. En tiedä mitä ne muut viinitynnyrit tässä voisi sitten olla, mutta tämä erä on selvästi sherryvetoinen. Ja hyvä niin, mutta entä seuraavat erät? Hyvä "pikkuveli" Devil’s Caskeille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti