01 huhtikuuta 2017

Lervig / Way 3 Bean Stout

Lervigin oluet ovat maistuneet pääosin hyviltä. Panimo on tehnyt monia mielenkiintoisia yhteistyöoluita, joista tämä otsikon olut on saanut myös Ratebeerissä kohtalaisen hyvät pojot. Nyt muuten sitten harvinaisemmin arvio, johon en liitä omaa kuvaa lainkaan..... siis itse ottamaani kuvaa oluesta, koska ne hävisi kännykästä bittiavaruuteen.

Olut tuli nautittua Pikkulinnussa, pullokamaa. Norjalaisen panimon kaverina siis brasilialainen Way-panimo. kolmen pavun olut, joka on tyyliltään IS, jossa mausteina vaniljapapuja, kaakaopapuja ja Tonkapapuja. Viimeisin on uusi tutavuus itselleni. Kasvaa jossakin Keski- ja Etelä-Amerikassa ja on syöpää aiheuttava. Noh, ei nyt suoranaisesti, mutta sen sisältämä Kumariini altistaa. Ai niin ja Tonkapavulla on verta ohentava vaikutus, joten en suosittele liiallisen aspiriiniannoksen kera. Pavut tuoksuu ja maistuu vaniljalle, lakritsalle, neilikalle ja, YÄC, karvasmantelille. Inhoan karvasmantelimakua.


Lervig / Way 3 Bean Stout, 13%

Tuoksu on huiman ominuitnen. Muuttuva vienosti, sillä välillä löytyy kasa vaniljaa, kaakaota, neilikkaa, lakritsia ja paahteista metallisuutta, mutta sitten se yököttävä karvasmanteli häiritsee. Jos olisin tiennyt, olisin pysynyt kilometrin päässä tästä oluesta. Kummallinen hajuvesisyys myös leijailee lasin ympärillä.

Maussa mukava kaakaoisuus, suklaisuus, kevyt lakritsisuus, runsas vaniljaisuus ja mieto kahvisuus. Suutuntuma erinomainen, hieman kuohkea ja samettinen. Karvasmantelisuutta keskivaiheilta jälkimakuun saakka, joka on se itseäni häiritsevä tekijä. Pakostikin rokottaa kokonaisuutta, vaikka se ei ole niin voimakasta kuin tuoksussa. Minun kirjoissani se vie 5 pistettä pois. Mikäli se ei yleensä sinua häiritse, niin tämä ollee upea.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti