29 huhtikuuta 2017

Alkosta: Bryggeri Spezial Rauchbier

Viime aikoina on savuolut maistunut. Fastenbieriä Alkosta, Urbockia maailmalta jne. Käynyt vähän sillai, että mitä enempi näitä savuoluita nautiskelee, sitä enempi niistä oppii tykkäämään. Toimii oikein hyvin koleilla keväisillä ilmoilla.

Schlenkerlan Fastenbieriä alkaa olla jo hanka saada Alkosta, puhumattakaan Urbockista, joka loppui jo ajat sitten. Panimo ei tällä hetkellä toimita Suomeen tilauksiakaan (yksityishenkilöille). Mutta olisiko Bryggerin Spezial Rauchbieristä apua savuoluthampaan kolotukselle? Tätä löytyy vielä hyvin Alkosta hintaan 4,79€. Olut on vaalea ja kumartaa Saksalaisen savuoluen suuntaan. Humalina on käytetty Perleä ja Saazia. Saattaapi olla siis kevyehkö savuolut kyseessä.


Bryggeri Spezial Rauchbier, 5,2%

Tuokussa vahva savumaltaisuus, joka tuo keväisen kylmän ilman ja nuotiosavun mieleen. Ollaan siellä bambergilaisssavun maailmassa, mutta tässä maltaisuus on myös raikasta ja viljaista. Jonkinasteista vihreää hedelmäisyyttäkin löytyy. Mieto makea maltaisuus. Hyvä tuoksu.

Maussa on savumaltaisuutta ja miedosti puusavua. Suutuntumassa on hiilihappoja keskivertoa reippaammin, mutta ei kuitenkaan vielä liikaa. Humalalla ei tässä juuri ole näytelmää, mitä nyt perusbitterisyyttä löytyy. Se mieto katkeruus tukee hyvin muuta makupalettia. Tuoksun hedelmäisyys peittyy maussa savumaailman uumeniin. Jälkimakua kohden mieto karamellisuus ja kevyt kuiva savuisuus jää leijailemaan suuhun. Mukava olut, jota ostaisin toistekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti