04 huhtikuuta 2017

Maitokaupasta: Laitila Kakolan Kalpea

Törmäsin tähän Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan ja Panimoravintola Koulun yhdessä panemaan olueen lähi-S-Marketissa. Uutuuden hinta ei jäänyt tarkkaan mieleen, mutta oltaisiinko oltu reilu 3€ hujakoilla. Kyseistä olutta pantiin Koulun laitteilla jo 2016, jolloin sitä myytiin vain panimoravintolan omassa baarissa, Vanhassa Apteekissa ja Old Bankissa.

Nyt olutta valmistetaan Laitilan vehkeillä ja sitä saa kautta maan. Olueen on käytetty Vienna- ja Pale ale -maltaita, joiden lisäksi löytyy myös vehnämallasta. Humalina on käytetty Northern Brewer, Galaxy, Cascade ja Citra humalia. Panimon omien sanojen mukaan "railakkaasti humaloitu suodattamaton vaalea täysmallasolut". Kelpaisi onnistuneena maitokauppavalikoimaan. Katsotaan... 


Laitila Kakolan Kalpea, 4,7%

Tuoksu on hyvin raikas, kevyn sitruksinen ja hieman minttuinenkin. Puhdas ja raikas. Miedosti havusuutta, joka on mukavasti tasapainoista hedelmäisyyteen nähden. Tuoretta hedelmäisyyttä, josta erotan mangon, aprikoosin ja limeä. Kutsuva tuoksu.

Maussa mieto katkeruus, joka voimistuu keskivaiheille. Suutuntuma sopivan kevyen samea ja raikas. Jotenkin aistin Vienna-maltaan mausta, joka kävi järkeen kun lunttasin speksejä. En edes osaa kuvailla sitä makuna. Puhdas, vaalea, kevyesti maltainen ja aavistuksen vaniljakeksinen. Hedelmäisyyttä piisaa humalan lisäksi. Jälkimaussa kuivahtaa miedosti ja greipin katkeruus jää kummittelemaan. Tämä oli ihan hyvä, keskivertoa parempi maitokaupan pale ale.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti