16 huhtikuuta 2017

Cardhu 18yo OB

Cardhu löytyi mm. Espanjasta ihan jokaisesta ruokakaupasta, joka vastaan tuli. Muistan lukeneeni, että se olisi Espanjan myydyin mallasviski. Se on myös Diageon myydyin mallasviski, sekä tärkein komponentti maailman myydyimpien sekoiteviskien Johnnie Walkerin blendeissä.

Johnnie Walker on hyvin tuttu sekoite itselleni (varsinkin ne hieman paremmat), joten tästä voisi jopa bongata hieman tuttuja makuja. Cardhun 12-vuotias on löytynyt Alkon valikoimista ties kuinka kauan ja löytyy tälläkin hetkellä hintaan 46,98€. Nyt ei kuitenkaan ole Cardhun 12 vertailtavissa, vaan pari astetta vanhempi 18-vuotias.

Cardhuhan oli aikoinaan niin suosittu, että mallasviskipulan aikana aikoinaan Diageo päätti pullottaa Cardhun nimellä mallasviskisekoitetta, jossa siis oli eri tislaamoiden mallasviskejä. Tämä ei saanut kovin mairittelevia kehuja maailmalla (monet veti herneet sieraimiin) ja Diageo veti homman seis. Olen nähnyt Cardhulta 12-, 15-, 18- ja 21-vuotiaat, Special Cask Reserveä, Gold Reserveä ja Amber Rockia. Tarjontaa siis jo tälläkin tislaamolla löytyy. Tämä 18-vuotias maksaa maailmalla noin 75-90€.


Cardhu 18yo OB, 40%

Tuoksu on yllättävän pölyinen ja hieman nipistelevä. Ei alkoholinen, mutta nipistelevän pistelevä. Kyllä tässä iän tuomaa syvyyttäkin löytyy. Tummaa tammisuutta ja kypsää hedelmäisyyttä. Hyvin mallasvoittoinen tuoksu.

Maku on Tyypillinen keltainen, mutta hyvin maltainen ja pehmeä. Hedelmäisyyttäkin on ja se on kypsää ja pehmeää. Hieman vihreyttä ennen jälkimakua. Suussa tämä on runsaana kulauksenakin rauhallinen. Viljaisuutta on paljon ja sen seassa myös tammen sävyjä. Jälkimaku katoaa liian aikaisin. Todella ympäripyöreä viski, joka ei kyllä itselleni tarjoa juuri mitään. Monet hyvät blendit tarjoilee paremman kokemuksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti