19 huhtikuuta 2017

Alkosta: Svaneke Påskefrokost Saison IPA

Pääsiäinen tuli ja meni. Niin tuli myös muutama pääsiäsajan olunen Alkon valikoimiin, jotka jäivät sen kummemmitta huomioitta itseltäni. Silti, noukin pääsiäilomien kunniaksi mökille lähtiessäni pari näistä matkaan, toinen niistä maukas tuttu Fastenbier (arvio täällä) ja toinen uutuus tutulta tanskalaispanimiolta Svaneke Påskefrokost.

Svanekelta olen aiemmin maistanut muutamat oluet (juurikin pääsiäisen tienoilla), mutta eivät ole päätyneet blogiin pahemmin. Nyt on kuitenkin aavistuksen mielenkiintoisempi yksilö, kun saisonia on menty humaloimaan reippaammin IPAn suuntaan. Hybridiä tarjolla, kaksi muotisanaa käytetty. Minulle riittää kun olisi maukas saison, humala saattaa tuoda lisäarvoakin. Hintaa isolta 75cl lestiltä 8,96€, ei siis paha. Ehkä jotakin faktaa löytyisi oluen nimestä ym., mutta ei ketään Svaneken tarinat kiinnosta, niin jätän googlettelun kiinnostuneille.


Svaneke Påskefrokost Saison IPA, 6,5%

Tuoksu mausteisen hiivainen, miedon pippurinen ja makean hedelmäinen. Etäisesti tulee mieleen myös lakritsi. Saisoneille ominaista hedelmäisyyttä ja hiivaisuutta on hyvin mukana. Jopa belgityylinen hiiva-esterisyys.

Maussa löytyy samaa hiivaista hedelmäisyyttä, jossa kevyesti nahkeaa sitruskuorta. Humala puraisee alusta alkaen ja on selvästi yksi pääroolissa esiintyjä. Nahkeaa katkeraa hedelmäisyyttä, esteristä hiivaisuutta ja jälkimaussa miedon makeaa hedelmäisyyttä. Osui ja upposi minulle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti