13 joulukuuta 2015

Muistio: uudistettu Silja Serenade 12/2015


Ohessa tavanmukainen matkaraportti tukholmareissusta, jonka otsikossa olisi tosin kuulunut olla "uudistetusta" Silja Serenadesta. Laivayhtiö nimittäin taas mainosti useilla sähköposteilla uudistusta, jotka oli kuitenkin hyvin minimaalisia. Selvennetään tähän nyt kuitenkin, että en tietenkään uudistuksen takia tuonne lähtenyt, mutta pisti vain silmään kun niin mainostettiin.

Uudistukset taisi tosiaan olla lähinnä pientä pintamateriaalien ehostusta ja ravintoloiden nimkylttien vaihdot. Tax-free-myymälä oli entisellään ja esimerkiksi viskivalikoima ei ollut muuttunut lainkaan. Hinnat olivat jopa nousseet sen 10-15€ lestiltä. Melko samoja pulloja majaili hyllyillä kuin viiimeksi sisarlaivalla elokuussa. 
Vitriinistä löytyi mielenkiintoisimpana (jossa kohtuu hinta) Auchentoshan Solera 79€, jonka viimeksi noukin mukaani. Perushyllyiltä mielenkiintoisin olisi ollut Talisker 18yo, joka 79€ hinnalla on nykymarkkinoilla hyvä ostos. Tällä kertaa kuitenkin ainoa viski lähti 350 ml pullona, Laphroaig 16yo Limited Edition, 45 €. Myymälän bulkkioluista poikkeavat oluet oli siirretty kassojen lähelle ja niitä oli kourallisen verran. Kovasti mainostettiin ns. sixpäkkiä, jossa oli kuusi tiettyä käsityöläisolutta paketissa. Ei edes erityisen houkuttelevan hintainen (20€). 
Laivan pubi, Old Port Pub, oli sekin sama kuin aiemmin. Viskihyllyillä aika lailla sama tylsä valikoima kuin muutamana aiempana kertana. Useat palautteet lisävalikoimasta eivät siis ole aiheuttaneet minkäänlaista reaktiota. Saisivat nyt edes laittaa niitä TR NASseja maistettavaksi, kun ei niitä tällä kertaa tax-freessäkään päässyt maistamaan. Oluita sai ostaa mukaan vain sixpäkin muodossa, sama setti kuin tax-freessä. Viinibaarista olisi tosin saanut myös Fullersia mukaan.

Pubin olutkaapeissa myös sama tilanne, melkein kaikki oli ennestään tuttua kamaa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Hintatasot oli yhtä imeelliset kuin ennenkin, eli sama "hihastatempaisu" edelleen käytössä. Hyvä esimerkki: Fullers Vintage Ale 2015 6,90€, virolaispanimoiden tuntemattomammat ipat 6,90 €, viskeistä puhumattakaan. Nikka Yoichi 15yo maksoi 10€ 4cl, kun taas Dalmore Cigar Malt oli 18 € 4cl! Huoh...

Muutamat oluet ja viskit tuli nautittua, joista parhaina jälleen Macallan Oscuro. Tuota on ihan kiva nauttia 25€/4cl hinnalla, vaikkei sekään mikään halpa ole. Onhan se halvempi kuin ostaa tax-freestä 699€ pullo – pubista saat pullon juotuna 437 eurolla. Macallanin lisäksi maistoin Port Charlotte PC12, joka oli hieman kumisen oloinen, Yoichi 15yo, joka maistui mukavan kukkaisen tammiselle ja Jack Danielsin Frank Sinatra Selectiä, joka nyt muutaman kerran maistettuna on aika kivan pehmeä ja maukkas. 

NK-talon Systembolaget oli muuttanut naapuriin PK Huset -taloon, joka löytyy osoitteessa Norrlandsgatan 3. Hyllyvalikoimat ovat suurin piirtein samanlaajuiset, ehkä oluita aavistuksen vähemmän. Viskeille löytyi NK-Systembolagetin tapaan perushylly ja "premiumhylly". 

Eipä tuolla mitään ihmeempiä löytynyt ja viskit saivatkin jäädä hyllyyn. Rommien puolelta löytyi kuitenkin muutama mielenkiintoinen pullote ja nappasinkin Zacapan Reserva Limitada 2015 mukaan n. 85€ hinnalla. Oluthyllyiltä otin lähinnä muutaman jouluoluen.

Systembolagetin "premium-nurkkaus"
Systembolagetin Lasivitriiniä 
Ostosaalis

3 kommenttia:

 1. Kuinka paljon Leffe maksoi taxfreessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D arvaa muistanko! Niitä oli kyllä hyllyssä iso läjä, mutta eipä jäänyt hinta päähän. Sori.

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista