07 joulukuuta 2015

Glengoyne Cask Strength Batch #2

Glengoyne julkaisi vuonna 2012 tynnyrivahvan versionsa perusvalikoimaan. Sittemmin on julkaistu kaksi lisää, joten nykyään mennään jo erässä kolme. Pullotteiden hinnat ovat liikkuneet siellä 50-70€ paikkeilla ja batch #3 näyttää löytyvän tällä hetkellä Whiskysite.nl:n kaupasta vajaa 50€ hintaan. Alkon valikoimista ei tynnyrivahvaa pullotetta löydy, mutta sen sijaan Glengoyne 18yo on valikoimissa (88,20€).

Cask Strength Batch #2 on sekoitus ensimmäisen ja toisen täytön sherrytynnyreissä kypsyneestä viskeistä. Pullotus on nimensä mukaan tynnyrivahvana ja kylmäsuodattamattomana. Glengoynen ollessa kyseessä on odotukset tälle sherrykypsytetylle kohtalaisen korkeat.


Glengoyne Cask Strength Batch #2, 58,9%

Tuoksussa alkuun viinistä kumisuutta ja toffeeta. Ylikypsää hedelmäisyyttä ja kermalikööriä. Runsaan ilman jälkeen kumisuus hieman hellittää ja päästää kevyesti kuivia hedelmiä ja mokkanahkaa. Miedosti maitosuklaisuuttakin.

Maku on ilman vettä hyvin voimakas, poltteleva ja kihelmöivän pippurinen. Latautunutta kuivine hedelmien mausteisuutta, jossa hunajavahaa ja punaista marjaisuutta kevyesti. Paksu suutuntuma. Vesilisä rauhoittaa suutuntumaa, tuo hieman saippuaisuutta ja kirpeän katkeraa hedelmäisyyttä. Vaikka voimakasta onkin, pidän itse tästä enemmän ilman, tai korkeintaan hyvin pienellä vesilisällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti