23 joulukuuta 2015

Mikkeller It’s Alive! Chardonnay Barrel with Mango Edition


Otsikon olut piti maistella jo kesällä elokuussa, kun maistoin kolme muuta Mikkellerin It's Alright! / It's Alive! / USAlive! -sarjalaista. Tämä pääsi kuitenkin unohtumaan kaappiin ja tuli maisteltua hiljattain saunailtana. Pullo tuli tilattua keskieuroopasta noin 7 € hintaan. Elokuussa maistettujen versioiden arviot löydät täältä.
"It’s Alive! is Mikkellers answer and tribute to the trappist beer Orval. It’s Alive is an easy-to-drink beer, with a lot of hops. The color is amber, the foam is high, white and dense. The potent Brettanomyces culture makes It’s Alive continue to develop in the bottle."
Tämä pätee siis myös nyt maistossa olevaan olueen, sillä se on samalla pohjalla kuin perusversio, mutta se on kypsytetty viinitynnyreissä mangojen kera – oletettavasti tynnyreissä on ollut aiemmin valkoviiniä, joka on valmistettu chardonnay-rypäleistä. Tosin käytetäänhän chardonnayta myös samppanjan valmistuksessa. Reseptissä pale- ja caramunich maltaita, hallertauer- ja styrian goldings humalia, sekä brettanomyces villihiivaa. Alkoholivahvuus sama kuin perusversiossa.
Mikkeller It’s Alive! Chardonnay Barrel with Mango Edition, 8% 

Tuoksussa reilu kirpeä brettainen hiivaisuus ja nahkasatulaisuus. Runsasta hedelmäisyyttä, joka on kypsien ja raakojen hedelmien sekoitusta. Nipistävä nahkea hedelmänkuorisuus. Mangon pystyy poimimaan tuoksusta. Hyvä tuoksu. 

Maussa hyvin hento happamuus, runsas kuivahko kesäinen hedelmäisyys ja nahkea sitruksisuus. Suutuntuma on kepeä, mutta ei vetinen. Jälkimaussa hapahko ja runsas hedelmäisyys, joka kuivuu loppua kohden. Erittäin maukas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti