19 joulukuuta 2015

Chapeau Winter Gueuze (De Troch)


Hyppy hieman tuntemattomimpiin, sillä talviset Geuzet eivät kyllä ole minulle kovinkaan tuttuja. Chapeau Winter Gueuzen tilasin Firma Bieristä ihan vain hinnan ja kauden vuoksi, huima 3,29€ hinta ei päätä huimannut, joten sokko-ostos oli taputeltu. Sitä paitsi eikös skidisti mausteinen geuze kuulosta hyvältä?

Juomahetkellä kun aloin tarkemmin etsiä tästä tietoa, paljastui karu totuus – kokonaiset 11 pinnaa (ja 6 tyylissään) Ratebeeristä. Olisi ehkä jäänyt tilaamatta. Olut tunnetaan myös Chapeau Xmas Gueuze -nimellä ja sen on valmistanut belgialainen panimo Brouwerij De Troch, Wambeekissa.
"We are an unique Belgian artisan beer brewery of fruit beers that started more then 100 years ago. Brewery De Troch is a pioneers is his work, in making the one of a kind Lambic fruit beers as Chapeau Banana, Chapeau Exotic and many others.  The density or strength of our beer is as a normal lager type beer, between 11 and 12° Plato or 1,045 to 1050 density.  The beers are made up with real fruit and natural fruit juices  with different tastes"
Taitaa olla siis melkosta hedelmäsalaattia tulossa...


Chapeau Winter Gueuze, 5,5%

Tuoksussa makeaa marjaisuutta, vadelmaa ja hieman samppanjaista hiivaisuutta. Miedosti kellarisuutta, tai multaisuutta. Happamuus ei juuri hypi silmille. Muistuttaa enemmän sour bruin/red -tyylistä olutta kuin Geuzea.

Maku on hyvin makean marjainen, vadelmainen ja miedosti hapan. Kirpeyttä tulee lähinnä vadelmaisuudesta. Seassa tuntuu kuin olisi sokeria sekoitettu. Ei oikein tasapainoa löydy. Taustalla hieman korkkisuuttakin. Jos tämä olisi jotakin muuta kuin Geuze, mutta nyt jätti kyllä huijatun olon. Ehkä jokin Faron ja hedelmäoluen hybridi...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti