17 joulukuuta 2015

Ruotsalaista viskiä: Spirit of Hven Seven Stars No.3 Phecda

Tämän tislaamon tuote on nyt ensimmäistä kertaa lasissani. Ruotsissa toimii noin kymmenkunta tislaamoa, joista kuuluisin lienee Mackmyra. Spirit of Hven Backafallsbyn (jatkossa Hven) toiminta alkoi vuonna 2008 ja se on Ruotsin eteläisin viskitislaamo. Se sijaitsee Hvenin saarella Ruotsin ja Tanskan välissä, josta on vain noin 30 km linnuntietä Kööpenhaminaan. Tislaamon ensimmäinen viski julkaistiin vuonna 2011 (Urania - First Release). 

Otsikon viski on osa Seven Stars -sarjaa, jonka viskit on nimetty Ursa Majorin (Ison Karhun) seitsemän tähden mukaan. Sarjassa tuodaan uusi viski markkinoille seitsemän vuoden ajan, joilla voi seurata tisleen kehittymistä. Seven Stars No.3 Phecda on kolmas sarjassaan ja edustaa turpeista Hvenin tuotantoa. 

Tisleen fenolipitoisuus on jopa 26 ppm, joka kuullostaa aika korkealta. Viski on iältään kuusivuotias ja sitä tehtiin 4800 pullon erä (12 tynnyriä). Viski kypsytettiin uudessa tammessa, jotka olivat Missourista ja Allierista. Tammilajikkeet olivat Quercus Muehlenbergii (Pohjoisamerikkalaista tammea) ja Quercus Petraea (Eurooppalaista tammea). Viski on värjäämätön ja kylmäsuodattamaton. 


Spirit of Hven Seven Stars No.3 Phecda

Tuoksussa lämmintä mineraalisuutta ja hedelmäistä turvetta. Hedelmäisyys sellaista ylikypsää ja miedosti esanssista. Turpeisuus tuo mieleen palaneen maaperän. Jotakin viinistä kumisuuttakin löytyy.

Maussa reilusti mineraalisuutta ja hunajakanervaa. Hieman makeaa valkoviiniä muistuttava hedelmäisyys. Mineraalisuus on kuparista ja turpeista. Jälkimakuun jää samaa mineraalisuutta ja mieto turve. Turve muistuttaa HP:n turpeisuutta. Ei sytyttänyt erityisemmin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti