16 joulukuuta 2015

Alkosta: Sori Brewing Dark Humor Club Bourbon Vanilla

Alkon hyllyille ilmestyi läjä uusia oluita, joista useampi tummia portereita/stouteja. Yksi niistä oli otsikon Sori Brewingin olut, joka tuli tilausvalikoimaan kymmeneen alkoon. Välittömästi tilaus sisään ja muutaman päivän päästä olut olikin jo Espoon Leppävaaran Alkon hyllyillä (hinta 4,98 €). Sorin oluet pääsivät mielenkiintoisen pienen "prosessin" jälkeen Alkon hyllyille. Tarinan pääset lukemaan tästä julkaisusta, jossa Sorin tiedote sellaisenaan.

Dark Humor Club Bourbon Vanilla jäi maistamatta viime kertaisilla Olutexpoilla, mutta sen kookosvariaatiota kerkesin maistamaan hanasta. Kookoksen ystävänä ei ollut yllättävää, että kyseinen olut maistui. Nyt kookos on jätetty piña coladaan, joten makua tuo maltaiden lisäksi Bourbon-vanilja, kaakaonibsit ja kylmäuutettu espressokahvi.


Bourbon-vanilja ei tarkoita, että vaniljatankoja on ensin lillutettu bourbonissa, vaan kyseessä on maailman yleisin vaniljalajike – vaniljaa saadaan pääasiallisesti Vanilla planifolia -lajin siemenkodista, joka on peräisin Madagaskarilta. Tämä lajike tunnetaan myös nimellä Madagascar-Bourbon-vanilja.

Vaniljatangot (120 kpl) ja kaakaonibsit (20 kg) lisättiin käymisen jälkeen ja kahden viikon kuluttua siivilöitiin pois. Ennen pullotusta lisättiin vielä 100 litraa kylmäuutettua espressoa. Dark Humor Clubin resepti annettiin julki #AvoinOlut -haasteessa, jonka pääset katsastamaan täältä. Ei muuta kuin pannut porisemaan...


Sori Dark Humor Club Bourbon Vanilla, 8%

Tuoksusta bongaa heti kahvin, joka on sellaista mustaa kahvia sokerilla. Hieman frezza moccan tunnelmaa. Tummaa suklaata ja suolapähkinää. kevyt paahde ja makeahko yleisfiilis. Vaniljaisuus ei ainakaan tuoksussa rönsyile. Humalaa ei kahvin alta juuri tunne. Lämmetessä tulee leipäisyyttä ja maustekakkua.

Maussa kahvisuus tulee selkeiten ja sen mukana miedon limppuisaa leipäisyyttä. Fariinisokerisuutta, mietoa tummaa vaniljaista suklaata ja maitokahvisuutta. Frezza Moccaa. Suutuntuma pehmeähkö, rauhallinen ja riittävän kuohkea. Jälkimaussa maustekakkua, kahvijäätelöä, espressoa ja kevyt paahde. Hyvää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti