21 marraskuuta 2015

Alkosta: Fuller's Vintage Ale 2015


Viime vuonna mainitsin tämän oluen kohdalla, että perinteisesti tätä vuosikertaolutta olen ostanut yhden kaappiin ja yhden heti nautittavaksi. Tällä kertaa kuitenkin jostakin syystä nihkeilin ja ostin vain yhden pullon maistoon. Miksi? Ehkä säilytystilan tilanne ja hinta hieman jarrutti, mutta asia korjattiin heti maistosta seuraavana päivänä – alta selvinnee tähän syy!

Sarjassaan yhdeksästoista Fuller's Vintage Ale saapui Alkon valikoimiin muutama viikkon sitten 8,98€ hintalapulla. Kova on hinta, mutta kova on ollut tämän tasokin yleensä. Viime vuonna oluesta löytyi poikkeuksellisesti myös jenkkihumalaa (Cascade ja Liberty), joka toi aika omanlaisen ulottuvuuden perinteiseen brittialeen. 


Tänä vuonna reseptiikka on kuitenkin taas perinteisempi ja kaikki ainekset brittiläistä tavaraa – tällä kunnioitetaan panimon 170-vuotisjuhlavuotta ja Maris Otter -mallaslajikkeen 50-vuotisjuhlavuotta. Humalina Target, Northdown, Challenger ja Goldings, sekä mallaspuolella juhlakalu Maris Otter. Juhlan kunniaksi panimo pisti kaikki Vintage Alet myyntiin, tosin useat aika suolaiseen hintaan. 
To mark the 50th anniversary of famous British malt variety Maris Otter, we’ve brewed our 19th vintage ale with all British ingredients.
Home-grown Target, Northdown, Challenger and Goldings hops work with the floor-malted Maris Otter to create a well-rounded beer that’s truly the best of British.

Fuller's Vintage Ale 2015, 8,5%

Tuoksussa pehmeää karamellisuutta ja makeaa raikasta maltaisuutta. Toffeeta,hunajaa ja ripaus yrttisyyttä. Kermatoffeisuus, karamellimaltaisuus, pähkinäisyys ja kevyt hedelmäinen humaluus on hienosti tasapainossa. 

Makukin on hienon tasapainoinen jälleen. Alkuun makea maltaisuus sekoittuu kevyeen greippisään katkeruuteen. Maltaisuus on kirkkaan makeaa ja hunajaista. Jälkimaku on pehmeä, pähkinäisen maltainen ja kevyen makea. Upean laadukkaan oloinen.
Muut arvioimani Vintage Alet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti