05 marraskuuta 2015

Mystic Saison Renaud

Loppukesällä nautituista saisoneista löytyi blogista vielä yksi julkaistavaksi. Otsikon olut tulee ranskalaisesta nimestään huolimatta Pohjois-Amerikasta. Panimo perustettiin vuonna 2011 Bostonin kupeeseen Chelseaan, joka on kaupunki Suffolkin piirikunnassa, Massachusettsin osavaltiossa. Nimensä se on saanut Bostonin ja Chelsean välistä virtaavasta Mystic-joesta.

Saison Renaud on perinteisen tyylinen Saison, jonka valmistuksessa on käytetty Pilsner-maltaita ja Saaz-humalaa – siis hyvin perinteistä. Peruspilsneriin nähden on haettu kuitenkin hiivalla eroa, jonka kultivoimiseen panimo kiinnittää erityisesti huomiota (kiitos "viljelytohtori" Bryan Greenhagenin). Olut on nimetty panimon perustajan Bryanin isoisoäidin Renaud Florencen mukaan.
"At Mystic Brewery we aren’t afraid of no stinking microbes (quite literally). Our way is to brew new beers in the old tradition. Our way is to make living beer. Our way is to build Boston’s brewing tradition into one of legend. And we are doing it the New England way: with hard work, perseverance, and meticulous dedication to craftsmanship." – Bryan Greenhagen

Mystic Saison Renaud, 6,5%

Tuoksu belgihiivainen ja pölyisen hedelmäinen. Sitruksien kuorta sekä hedelmälihaa. Alkuun tunkkainen, mutta avautuu hedelmäisemmäksi ja kukkaisemmaksi.

Maku on kuohkean hedelmäinen ja samean mausteinen. Hyvin tyypillistä belgihiivaisuutta ja nahkeaa hedelmää. Jälkimaussa nipistävää pippurisuutta ja kuivattavaa mietoa humalaa. Ajan myötä hedelmäisyys aukeaa ja tuo kukkaisuutta. Nautittava ja "oikeaoppinen" saison.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti