01 marraskuuta 2015

100 viskiä, 100 olutta, 500 postausta ja viidestätoista vaivaiset 2,5

Ei tässä sen kummemmin aleta tunteilemaan, tai muuta vastaavaa, mutta laitanpa talteen hetken nippelitietoja tulevaisuuden nauruja varten. Kaapista tosiaan löytyy tällä hetkellä 100 viskiä, 100 olutta (tosin "kypsytysvarastossa" on joitain kymmeniä lisää), 500 postausta on tullut jo täyteen blogin puolella, joista muutama on niistä vielä julkaisematta, blogilla ikää lyhyet 2,5 vuotta, kuvia on otettu blogia varten noin 5000 kpl (julkaisuun pääsee toki vain murto-osa) ja Facebook-sivuilla tuli hiljattain 350 tykkääjän raja rikki. Itse harrastusta on takana sen 15 vuotta.

Maailmassa on tosiaan niin paljon hienoja ja maukkaita juomia, että eivät ne kyllä harrastamalla ja ostamalla lopu. Ei siitä mahdottoman kauan ole, kun vielä ajattelin, että kaapista ei tarvi löytyä kuin maksimissaan 5-6 avattua viskiä ja muutamat oluet kylmässä ja kymmenkunta lämpimässä odottelemassa vuoroaan. Mutta kun......

Uusien pullojen inventaariota alkuvuodesta 2014...
Avattujen (plus muutama muu) inventaariota 2014....

On niitä sellaisia liian mielenkiintoisia oluita ja nykypäivänä vielä melko helposti saatavillakin, niin eihän niitä voi olla tilaamatta ja kukapa nyt yhtä pulloa kerralla tilaa postikuluilla? Kaveriksi valitaan yleensä kymmenkunta muuta. Toki nykyään tulee tehtyä paljon enemmän "täsmäkokeiluja", eli ostan esimerkiksi tietyltä panimolta useamman yksilön kerrallaan. Sellaiset "kokeillaampa tuota kun en ole koskaan kuullutkaan" -ostot ovat vähentyneet aika radikaalisesti.

Viskien puolella tämä ostelu on tehty paljon helpommaksi – ne on saatanan kalliita nykyään (anteeksi ranskani). Toki niitä poikkeuksia löytyy, mutta kyllä nykyään liian monet pullotteet maksaa tuplat siitä mitä voisi edes kuvitella maksavansa. Toki kaapitkin alkaa olla jo ääriään myöden täynnä, joten kynnys sitäkin kautta uusille hankinnoille kasvaa.

Kaappi numero 2, joskus  2014...
Talon oluita 31.10.2015
Kivasti ollaan saatu kotimaan markkinoilla lisää vauhtia harrastukseen. Panimoita on todella iso määrä, joka tekee sen, että melkeinpä joka hetkelle löytyisi kotimainen vaihtoehto maistettavaksi. Myös viskien rintamalla ollaan mielenkiintoisten aikojen äärellä, viskivalmistajia on Suomessa jo kuusi. Teerenpeliltä saadaan tässä kuussa uusi kymppivuotias Alkoon ja yksi uusi tislaamo on vireillä ilmeisesti Raaseporiin (?) (Ägras Distillery). Niin, eikä unohdeta, että Suomalainen Kyrö Distillery teki maailman parhaan Gin Tonicin. Kyllähän tässä kelpaa harrastella, kippistä vaan!

Kirjallisuutta....
Maistiaisia....
Sori, oli pakko, vaikka inhoan....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti