26 toukokuuta 2015

BrewDog / Weihenstephan India Pale Weizen


"India Pale Weizen is a perfect symbiosis of traditional and modern brewing." Eli modernia humalatwistiä legendarisen vehnän päälle lätkästynä. Toimiikohan tuo? Nyt olisi hyvä olla rinnakkaismaistelussa Schneider Weisse TAP5 Meine Hopfenweisse, sillä tuo on mielestäni melko onnistunut humalavehnis. Ei vaan löydy tähän hätään.

India Pale Weizen on Saksalaisen vehnäolutlegendan Weihenstephanin ja Skotlantilaisen BrewDogin yhteiskäsialaa, jossa on sekoitettu näiden kahden panimon ominaistyyli: hemmetin hyvä vehnäpohja ja raskas IPA-humalointi. Oluen mallasrunko rakentuu Extra Pale-, vehnä- ja Munich-maltaista. Humalapuolesta vastaa Centennial ja Simcoe. Olut julkaistiin loppuvuodesta 2014 ja tämän pullon, jonka hommasin Hollannista, parasta ennen on 15.10.2015. Löytyykö Weihenstephanin banaanisuutta ja neilikkaa? Entä miten sulautuvat humalien sitruksisuus ja havuisuus? Toivotaan parasta.


BrewDog / Weihenstephan India Pale Weizen, 6,2% (batch 403, 10/15)

T: Hyvin IPAmainen. Reilusti humalaa, johon sekoittuu karamellimaltaisuus ja makeaa raikkaampaa vehnäisyyttä. Vehnän mausteisuus tulee kivasti esille humalien alta. Banaanisuutta ja hiivaakin löytyy. Humala on sitrushedelmäistä, jossa appelsiini enemmän esillä kuin sitruuna.

M: Humala pitää valtaa heti alusta saakka. Greippi ja appelsiini tulee humalasta esille ja sitä kyyditsee mieto hiivaisuus. Ehkä hedelmäiin särmä on jo takanapäin. Jälkimakuun jää kuivan greippinen ja pellettimäinen katkeruus. Maussa vehnän osuus jäi turhan alakynteen, tuoksu oli mukavampi. Suosin mielummin näiden kahden panimon tuotteita erillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti