23 toukokuuta 2015

Maitokauppaolut: Bryggeri Citra Extra Pale Ale

Maitokaupan oluthyllyillä on ollut jo tovin saatavilla uutuus nimeltä Bryggeri Citra Extra Pale Ale. Ajankohta on tälle oluelle otollinen, kun kesäterassit ovat heränneet talvihorroksistaan. Citra Extra Pale Ale on Citra-, Nelson Sauvin- ja Magnum-humalilla pumpattu olut, jonka runko rakentuu Pale Ale- ja Vienna-maltaista. IBUt 24.

"Vaalea ja hedelmäinen pintahiivaolut saa aromiinsa sitrushedelmäisiä sävyjä uusseelantilaisista humalista ja mallaspohjassa käytetty vehnä tekee mausta kevyen ja raikkaan. Matala alkoholipitoisuus takaa helpon juotavuuden."

Panimon kotisivujen kuvauksen mukaan tässä olisi käytetty myös vehnää, mutta varsinaisessa ainesosaluettelossa sitä ei mainita.


Bryggeri Citra Extra Pale Ale, 4,5%

T: Raikkaan humalainen sitruksisien aromien kera. Humala tuntuu tuoreelta. Kivasti esteristä hiivaisuutta, joka on tuoreen humalan seassa. Mielestäni tasapainoinen ja mukavan riittoisa maitokauppaolueksi.

M: Humaluus on greippisää ja sitruksista, greipin johdattaessa makupalettia. Tuoreen oloista myös maussa, jossa humala on kohtalaisen katkeraa. Alkumaussa on miedon makea ja aavistuksen hiivainen vivahde. Puolikuiva ja kevyehkö suutuntuma, joka ei ole lainkaan vetinen. Greipin takapotku yllättää, mutta ei mene överiksi. Maultaan rikas olut maitokauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti