29 toukokuuta 2015

Rekola / Hiisi Kaksi Kotia, Sanoi Kettu

Otsikon olut, Kaksi Kotia, on kollaboraatio-olutsarja jyväskyläläisen Hiisi panimon kanssa. Oluen teemat vaihtelevat ja tähän mennessä myynnissä on ollut ainakin tyrni-belgi-ipa, Kuuma Kurpitsa – pumpkin-chili ale, Choko-Cherry – suklaa-kirsikkaolut ja otsikon Sanoi kettu – pihlajanmarja ale.

Kaksi Kotia, Sanoi Kettu on belgiale, jossa on käytetty 100 kiloa murskattua pihlajanmarjaa 1800 litran keittoa kohti. Melko paljon siis. Ehkäpä se maistuukin enemmän kuin pelkkänä vivahteena, tai mielikuvana. Ostin oluen Arkadian Alkosta, jossa sitä löytyy erikoisvalikoimasta. Katkeroaineet 38 EBU (Alko) ja ABV 6,3%.


Rekola / Hiisi Kaksi Kotia, Sanoi Kettu, 6,3%

T: Pihlajanmarja tulee mietona happamuutena ja karvaana imelyytenä. Tunkkaista ja makeaa karamellisuutta belgityylisellä hiivavivahteella. Saisonin raikkaus on hieman kateissa, mutta jonkin verran sitruksisuutta tuntuu taustalla. Alkoholi pilkahtaa pistävyytenä. Ihan miellyttävä tuoksu, jossa pihlajanmarka kivasti esillä.

M: Pihlajanmarjaisuus onkin selvästi esillä ja hallitsee makupalettia miedon happamalla marjaisuudellaan ja miedon karvaalla kuivattavalla otteella. Alku on siis hyvin marjaisa, jossa happamuus taittuu pian kuivemmaksi karvaudeksi. Jälkimaussa suuhun jää tanniininen fiilis, kun pihlajanmarjojen karvas, miedon pistävä ja kuivempi puoli supistaa suuta. Aavistuksen lyhyt ja simppeli, mutta hienosti ja tasapainoisesti tuotu pihlajanmarjat makuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti