19 marraskuuta 2014

Jouluoluet 2014: BrewDog Hoppy Christmas

Next! Vanha tuttu vuorossa, kun jouluolutvalikoimiin pääsi "the punk-panimon" humalainen jouluvahvistus, BrewDog Hoppy Christmas. Viime vuonna tätä ei ollut saatavilla Alkosta, mutta 2012 taisi olla (jollen väärin muista). Piti siis ottaa testiin tämä skotlantilainen.

Olut on yhden humalalajikkeen tuotos, eli single hop beer. Simcoe edustaa tässä humalaa, jonka lisäksi maltaina edustaa Extra Pale-, Cara- ja Crystal-maltaat. Katkerovahvuus ilmoitetaan valmistajan mukaan olevan IBU 66 ja Alkon sivujen mukaan reilut 40. Humalaa siis tiedossa ja lajikkeen huomioiden, todennäiköisesti osuu ja uppoo.
BrewDog Hoppy Christmas, 7,2% (batch 264, 6/2015)

T:Sitruksista ja miedon havuista humalaa. Miedosti karamellimaltaisuutta ja aavistus popcornia. Kinuskisuus tekee tuoksusta hieman lämpimän oloisen. Hedelmäisyydessä tulee eksoottisempaa hedelmääkin kuten mangoa.

M: Maku on raikas ja miedon toffeisen humalainen. Humala on sopivan voimakasta ja päästää hedelmäisyyden esille (persikkaa, mangoa ja aprikoosia). Runko tuntuu sopivalta, samoin hiilihapot. Sopivan puraisevaa. Jälkimaku on tasapainossa jättäen sopivasti katkeruutta, jonka mukana hedelmäistä tuntua. Nyt hedelmäisyys on ehkä aavistuksen kuivempana (kuivattua aprikoosia ja persikkaa). Tuoreen oloinen!

Mukavan oloinen pale ale. Ehkä jotakin mausteisempaa twistiä jäin kaipaamaan, mutta toimii hyvin näinkin. Hedelmäsoppa humalalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti