17 marraskuuta 2014

Jouluoluet 2014: Schneider Aventinus Weizen-Eisbock

Viime kesänä vehnämaratonien yhteydessä tuli maistettua Schneiderin TAP6 Aventinus. Kyseinen vehnis on makean paksu ja banaaninen olut, joka sopii hyvin myös talveen. Nyt on Alkon jouluolutvalikoimaan otettu tämän TAP6:n vahvempi versio, Eisbock. Saksalaista jääolutta talven pakkasiin.

Aventinus Weizen-Eisbock on siis TAP6:n pohjalle tehty olut, jota on jäähdytetty riittävästi, jolloin oluen vesi alkaa jäätymään. Vesi saadaan eroteltua muusta osasta, jolloin jäljelle jää vahvempi (alkoholipitoisempi) Aventinus. Otsikon olut tunnetaan lyhenteellä AWE ja sitä pantiin ensimmäisen keran markkinoille vuonna 2002. Reseptistä löytyy viljasekoitteena 60% vehnämallasta ja 40% ohramallasta. Näiden lisäksi löytyy Hallertauer Tradition- ja Magnum-humalat. Valmistajan sivujen mukaan IBU on luokkaa 15.Schneider Aventinus Weizen-Eisbock, 12%

T: Hyvin makeaa ja imelää vehnämallasta. lakritsia ja makeaa puuroa. Banaanisuutta ja kinuskikastiketta. Yleistuntuma on siis melko makea. Kuivattuja hedelmiä löytyy rusinan, luumun ja persikan muodossa. Banaani hallitsee silti. Lämmetessä päästää pienen piston alkoholiakin.

M: Suussa silkkistä ja kermaista. Kuohuaa hennosti ja päästää heti makeuden valloilleen. Ensisiemaukset täyttävät suun makealla uunibanaanilla, luumukiissdelillä ja rusinoilla. Jälkeen tulee lämmittävää alkoholisuutta. Makeuteen hieman tottuu, jonka seurauksena tulee enemmän maltaisuutta ja hedelmäisyyttä. Lämpimäksi päästyään suutuntuma muuttuu hieman siirappiseksi.

Makean tuhti ja banaaninen olut. Tiivistettyä TAP6 Aventinusta. Tämä on kuitenkin enemnmän belgialaisen vahvan oluen suuntaan, jossa sekoittuu banaaniset piirteet. Vähän menee överimakeaksi näihin hetkiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti