15 marraskuuta 2014

Jouluoluet 2014: Widmer Brothers Brrr Seasonal Ale

Bold hop flavor, malty sweet finish -kuvaa hyvin tätä olutta, kuten panimon kotisivuilla mainitaan. Amerikkalainen vahvistus Alkon jouluolutvalikoimassa. Itseasiassa ainoa vahvistus perinteisen Samuel Adamsin kanssa. Eipähän tarvinut arpoa jenkkien kohdalla.

Olut tulee amerikkalaiselta panimolta nimeltä Widmer Brothers, jonka päämaja sijaitsee Oregonin Portlandissa. Kirjallisuus kertoo tämän panimon tuoneen Amerikkaan uuden Hefeweizen-tyylin, siis jenkkihefeweizenin. Panimo perustettiin 1986, jolloin kyseinen Widmer Hefeweizen julkaistiin heidän ensimmäisenä oluenaan. Olut nauttii suurta suosiota kotimaassaan.

Nyt on kuitenkin tummempaa ja tuhdimpaa olutta lasissa, joulukauden humalamestari Brrr. Kyseiseen olueen on käytetty kolmea humalalajiketta: Alchemy-, Simcoe- ja Cascade-humalia. Kotisivut kertoo näiden tuovan IBU50 katkeruuden. Maltaina on käytetty Pale-, karamelli-, carapils- ja tummia suklaamaltaita.Widmer Brothers Brrr Seasonal Ale, 7,2%

T: Pihkainen humaluus iskee alkuun. Samalla tulee paahteista pähkinää ja kastanjaa. Jonkin verran on toffeista, tai oikeastaan kermatoffeista karamellisuutta. Jotenkin tulee myös hieman konjakkimaisuutta mieleen. Hieman on myös pistävää yrttisyyttä. Tuoreen oloinen humalatuoksu.

M: Maussa humala on ehkä jopa rauhallisempi kuin tuoksussa. Kuivaa katkeruutta, joka kääntyy greipin makumaailmaan. Keskivahva paahteisuus tulee paahtettujen pähkinöiden kera. Pähkinän kuorta oikeastaan. Suutuntuma on puhdas ja "kirkas". Ei vetinen. Jälkimaussa humalat ja mieto paahteisuus vie suurimman osan huomiosta, mutta aistittavissa on hieman karamellista makeuta. Aika hyvin pysyy paketti kasassa, eikä mikään iske överisti (humala äärirajoilla). Hyvää, muttei kuitenkaan ehkä erotu massasta tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti