12 kesäkuuta 2016

Alkosta: Maku Double IPA

Alkon kotimainen tuplaipaedustus sai vahvistuksia Maku Brewingin Double IPAn myötä. Tämän oluen protoversiota, Me So Hoppy, oli saatavilla tämän vuoden Helsinki Beer Festivaaleilla, jossa sitä myös maistoin. Vaikka tuplaipa ei erityisemmin omia makunystyröitä yleensä säväytä, niin tuosta kyllä tykkäsin. Kivan rapsakan hedelmäinen ja hienosti tasapainoinen.

Nyt reseptiikkaa on kuitenkin tuunattu ja esimerkiksi alkoholipitoisuus on korkeampi. Alkon sivuilla kerrotaan raaka-aineiksi Pilsner-, pale ale- ja caramaltaat, humalina Magnum, Columbus, El Dorado ja Nelson Sauvin. Katkerot 112 EBU ja hintaa kohtuulliset 4,18 €.Maku Double IPA, 9,2%

Tuoksusta huokuu jykevyys. Tiukkaa karamellinpihkaista aromia, kylmää mandariinia, hieman sitruunaa ja miedosti havuja. Kylmänä raikkaan ruohoinen ja jopa mausteinen (kataja, tinjami), lämmetessä päästää kypsää tummaa hedelmäisyyttä esiin. Myös jääkaapista kaivettu omenapiirakka tulee mieleen.

Maussa nimessä esiintyvä "double" kyllä tuntuu. Tuhti runko ja tuhti humaluus, mutta nämä ovat hienosti tasapainossa. Maultaan tummempi kuin Me So Hoppy; karamellisuutta ja pihkaa enemmän. Rungon karamellisuus on hyvin sovussa, eikä lyö äklöksi. Katkeruutta piisaa, mutta se en niin tasapainossa maltaiden kanssa, että yleisolemus on hillitty. Vahva alkoholiprosentti tuntuu, ehkä jopa liikaakin. Jälkimaussa karamellisuutta ja havuista katkeruutta.

Hyvää, vaikka tuplaipa ei suosikkityylejäni olekaan. Taidan tarttua uudelleen, vaikka pidin kuitenkin enemmän kevyemmän ja rapsakamman oloisesta Me so Hoppysta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti