07 kesäkuuta 2016

Elements of Islay – Peat (Speciality Drinks)

Mallassekoite, jonka on pullottanut TWE:stä tuttu sisaryhtiö Speciality Drinks Ltd. Tällä kertaa ei ole jaksollisen järjestelmän lyhennettä (Ar, Br, LG...), eikä näin ollen vinkkiä miltä tislaamolta viski tulee, mutta Islayn saarellahan pysytään.

Tämän kaltaista ei olla Elements of Islay -sarjaan vielä pullotettu, kyseessä on sarjan ensimmäinen mallassekoite, joten uudet tuulet puhaltaa. Aiemmin melko hyvässä maineessakin olevalta sarjalta on totuttu näkemään yksimaltaisia ja kovin suuri Sherlock ei ole tarvinut olla selvittääkseen mistä päin tisleet ovat olleet peräisin.

Tynnyrivahvuus kuuluu edelleen sarjan tyyliin, jonka lisäksi ei käytetä värjäyksiä eikä kylmäsuodatusta. Pullotteen hinnat ovat pyörineet siellä 50-60€ paikkeilla.

Elements of Islay – Peat, 59,3% (Speciality Drinks)

Tuoksu on tiukan turpeinen, miedosti makkarasavuinen ja makean viljainen. Vihreämpää hedelmäisyyttä ja mietoa sitruksisuutta. Tervaköyttä ja pistävää lakritsia. Voimakas, lähes "in your face"-olemus.

Maku.... turpasauna. Voimakas makea turpeisuus ryöppyää suuhun. Hyvin latautunut ja intensiivinen. Makeaa öljyistä lääkemäisyyttä, vihreää kirpeää omenaa... pippurisuutta. Vesi avaa hedelmäisyyttä mausteisemmaksi ja etenkin vaniljaisemmaksi. Vihreys lisääntyy. Sitruunamehua, mietoa tuhkaisuutta, joka on kuitenkin puhtaampaa... raakaa tupakkaa. Pitkä makeansavuinen jälkimaku. Räväkkä, rankka ja latautunut turvenyrkki, mutta nautinnollinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti