19 kesäkuuta 2016

Alkosta: Amager Batch 1000

Tanskaaiselta kuuluisuudelta putkahti Alkon hyllyille panimon tuhannen erän juhlapullo, Amager Batch 1000. Vuonna 2007 perustetun panimon oluet eivät ole halpoja, mutta Alkon hinta 6,98 € ei juuri poikkea monen nettikaupan, tai Viron kivijalkakauppojen hinnoista.

Olut on tyyliltään, yllättäen, IPA, jolloin sen reseptiikka tukeutuu humaliin. Korjaan: moniin humaliin; Herkules, Amarillo, Chinook, Simcoe, Citra, Mosaic, Sorachi ja Centennial. Mallaspuolella ollaan oltu hieman rauhallisempia, sillä sieltä löytyy Pilsner-, münich- ja melanoidinmaltaat.
Now we have brewed and sampled our way to Batch #1.000, and we want to celebrate that with a beer of a type we know many of you love dearly: a juicy, American inspired IPA, dripping with hops.
There are hops everywhere in Batch #1.000 – one kind during the mashing and the boil, two others in the whirlpool, and finally three more added during both the first and second dry hopping.

Amager Batch 1000, 6,5%

Tuoksusta huomaan heti Sorchi Acen. Piparminttua, tilliä, mintunlehtiä ja mausteisuutta. Humalat on aromikkaasti esillä, muttei erityisen tuoreen oloisena. Tuoksussa myös maltaisuus on kohtalaisen tuhtia, mutta on hyvin tasapainossa humalien kanssa. Maltaisuus on keksistä ja aavistuksen imelää.

Maussa tuhdimman ipan runkoa – mallas tulee aika raskaasti ja siinä on reilu greippikatkeruus mukana. Humala ei tunnu erityisen tuoreelta, vaan on sellaista miedosti multaista, ruohoista ja hyvin greippisää. Sorachin vivahteikkuutta ei kovemmin huomaa maussa. Hyvää, mutta ei mitenkään erityisen poikkeavaa massasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti