04 kesäkuuta 2016

Alkosta: Baladin Wayan, 5,8%

Otsikon olutta maistoin ensimmäisen kerran noin vuosi sitten ravintolassa Tampereella. Ilta oli jo pitkällä ja alla muutama olut, viski ja rommi. Silti mielikuviin on jäänyt herkullinen mausteinen saison, jossa pippurisuudella oli iso rooli. Seurassa muutkin (iso pullo) piti oluesta, vaikka eivät oluthörhöjä olleetkaan.

Nyt tulin tilanneeksi pienen pullon Ranskasta, juuri ennen kuin Alko listasi kyseisen oluen valikoimiinsa. Olut tuli tilausvalikoimaan ja vieläpä kuuden 75 cl pullon satsina, jolla hintaa 65,94 €. Tämä tekee siis karvan vajaa 11 € pullolta. Ehkäpä tuota myymälän hyllyillekin ilmestyy.

Olut on Ratebeerin mukaan saison ja valmistaja kertoo sen sisältävän 17 eri ainesosaa – viittä eri mallasta, mm. vehnää, spelttiä, ruista ja tattaria. Mausteita löytyy yhdeksää sorttia, joista eri pippureita jopa viittä lajiketta. Ilmankos pippuri maistui. Jos tykkään edelleen, on tämä varma ostos mökkiolueksi.
"5 cereals: barley, spelt, wheat, rye and buckwheat. 9 spices, of which 5 peppers, in a renewed mix. Fizzy and refreshing, with a light, slightly cloudy color. Its aromas are reminiscent of the countryside and sun-soaked citrus orchards, and perfectly combine with the notes of orange blossoms, pear and bergamot, present in the recipe."


Baladin Wayan, 5,8%

Tuoksussa reilu makeahko hiivaisuus, jonka mukana tulee makeaa sitruunaa, yrttisyyttä ja sitruksien kuorta. Yrtin mukana tähtianista ja korianteria. Muistuttaa witbieriä reilustikin. Raikas ja kepeä tuoksu.

Maussa on samat mausteisuuden kuin tuokussa. Maustepippuria, tähtianista, fenkolia ja korianteria. Hiiva on selvänä läsnä ja tuo esterisyyttä. Runko on sopivasti keskiasteisesti hiilihappoinen, kepeä ja samean oloinen. Jälkimakuun mennessä ylikypsää makeaa hedelmää ja hiivaisuutta. Ei kovin pitkä jälkimaku. Onkohan mieto jälkilämpö valkopippurisuutta? Jep, reilun pippurinen jälkilämpö.

Tykkään, vaikka en ihan niin paljoa innostunut kuin olisin halunnut. Mausteisuus tuo hieman liiankin korostetusti witbierimäistä olemusta. Jälkimaun pikanttinen olemus lämmittävyys tuo lisäarvoa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti