13 kesäkuuta 2016

Alkosta: Chouffe Soleil

Pienehkö arvio Alkon kesäuutuudesta, pikku-Chouffesta. Isoveli La Chouffe on herkullinen belgi, Chouffe Houblon ehkä vielä parempi omissa kirjoissani, joten ehkä hieman on odotuksia tämänkin kohdalla. Olen tätä tosin aiemminkin jo vuosia takaperin maistellut, joten tiedän hieman mitä odottaa.

Alkosta löytyy jo isossa koossa Houblon Chouffe, joka on siis ronskimmin humaloitu belgityylinen olut, nyt listoille saatiin tämä kesäkauden herkku Chouffe Soleil. Kepeämpi versio maksaa 3,68 €, joten ei mikään mahdoton ostoajatus laadukkaan panimon oluelle. Tämä on kyllä oiva kesän raikastaja, sillä 6% alkoholipitoisuus tekee tästä helpommin nautittavamman (tai "turvallisemman") kuin isoveljensä 8% vahvuus. Reseptiikasta löytyy ohramaltaan lisäksi vehnää ja ruista. Mausteiden käyttöä ei sen enempää olla valotettu.


Chouffe Soleil, 6%

Tuoksu on runsaan belgihiivainen. Raikasta kypsää hedelmäisyyttä ja mausteisuutta, joista korianteri ehkä päällimmäisenä. Witbieristä tuttua aromimaailmaa, jossa kuitenkin kuiva vaalean vahvan belgioluen tuntumaa. Kokonaisuus hyvin raikas ja runsas.

Maku on enemmän sinne vaalean belgioluen suuntaan kuin witbieriin. Kuivahko hiivaisuus ja raikas hedelmäisyys. Keskivaiheilla alkaa mieto kuiva humalaveto, joka ei kuitenkaan kanna loppuun saakka. Jälkimaku onkin melko lyhyt ja kevyt, jättäen pienen kuivuuden ja nahkeuden. Raikas ja helposti juotava, maukas kesäolut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti