21 maaliskuuta 2016

Kilchoman Madeira Cask

Kilchoman-tastingin jälkeen on oiva hetki maistaa myös muita saman tislaamon tuotteita, joista otsikon uutuus ei kerennyt varsinaiseen kotitastingiin. Tämä olisi mielenkiintoista maistaa Loch Gormin ja Port Cask -kypsytetyn rinnalla, mutta kaadoin lasiin yksikseen. Kilchoman Madeira Cask on tislaamon uusimpia tulokkaita ja on ensimmäinen kokonaan madeiraviinitynnyrissä kypsytetty Kilchoman.

Madeira Cask -pullote lanseerattiin 2015 loppuvuodesta, noin vuosi portviinikypsytetyn pullotteen jälkeen, ja on kypsytetty vain ensimmäisen täytön madeiraviinitynnyreissä. Vuosina 2010 ja 2011 Kilchoman tynnyröi parikymmentä tynnyriä tislettä entisiin Port-, Madeira- ja Sauternes -viinitynnyreihin. Odotamme siis mahdollisesti tänä vuonna ilmestyvää Kilchoman Sauternes Cask -pullotetta.


Kilchoman Madeira Cask, 50% (2015)

Tuoksusta on aistittavissa selvä raikkaan makea madeiraviinisyys, jossa punaiset hillomaiset marjat velloo. Muistuttaa hiukan viinikumikarkkeja. Makeus tasoittuu ajan myötä ja jättää makean viiniselle turpeisuudelle näyttämön. Melko puhdaspiirteinen ja jokseenkin yksioikoinen.

Maussa runsas makea turpeisuus, jossa makean viinin piirteitä. Makeus on sellaista marjahilloista ja hunajavahaista. Turpeisuus puhtaan oloista, joskin hyvin miedosti tuhkaista. Suussa runsas, miedosti öljyvahainen ja kihelmöivä. Jälkimaussa selkeä vahamainen ja marjaviininen makeus.

Jos tykkää makeammasta portviinikypsytetystä viskistä, tykännee myös tästä. Omasta mielestäni tuo kypsytyksen hyvin esiin, mutta ei jaksa innostaa erityisemmin. Muistuttaa paljon Port Cask -pullotetta, mutta muistikuvien perusteella raikkaampi. Minulle kuitenkin Kilchomanit ex-bourbonista kiitos.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti