26 maaliskuuta 2016

Väliterveiset Teneriffalta 26.3.16

Heitetään tähän lyhyet terveiset täältä Teneriffalta, Puerto de la Cruzista. Parit oluet tullut nautittua lomailun ohessa. Tuli varmaan yllätyksenä? Pistetään Ardemaiseen lyhyeen tyyliin (vaikka tod. näk. tylsemmin) parit maistetut oluet ylös.

Puerto de la Cruzissa olisi panimo missä käydä, Tierra de Perros, joka on saanut nimensä Kanariansaarten mukaan - Kanariansaaret kun on nimetty Kanis mukaan, eli koira, jota myös perro tarkoittaa. Eli Kanariansaaret, koirien saaret, eli tierra de perros. MUTTA, enpä ole päässyt tuolla vielä käymään, kiitos uskontopyhien. Ehkä tiistaina aamusta.

Paikallisista ruokakaupoista onneksi muutama "kotimainen" olut löytynyt. Yksi niistä oli toledolainen Burro de Sancho Rubia, joka oli vaalea kevyesti humaloitu olut, jossa mallasrunko oli jotenkin tylsän bulkkimainen. Ei hedelmää, eikä tarpeeksi katkeroa. En ostaisi toiste. Hinta oli onneksi alta 2€ . Ulkonäöstä päätellen Brew Dog on ollut esikuvana panimolle. Ehkä liiaksikin?


Paremmin toimi niin ikään toledolainen Domus Aurea IPA, 5,4%. Etiketissä International pale ale. Tässä jo mukava aromaattinen jenkkihumala, joka ei kuitenkaan yllä tarpeeksi voimakkaaksi maussa. Kuitenkin raikas yleisolemus ja kiva aromikkuus toimii. Greippiä miedosti, pihkaa ja havusia. Tätä juo jo mielellään.


Sitten ihan oikeasti paikallista olutta - La Lagunasista kotoisin oleva Chutney Willie Sutton APA. Mukava hedelmäisyys ja alussa reipas katkero. Mallasrunko turhan tuhti, muuten sopivan raikas. Tämä toimii hienosti Iberico-kinkkuleivän kera. Ei voi olla tykkäämättä, vaikka olut sellaisenaan oli hieman tylsä. Tarjoilija ei tiennyt kyllä yhtään mitään oluista, koitti tarjota vetistä stoutia kum pyysin katkeraa olitta. Onneksi en kuunnellut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti