24 maaliskuuta 2016

Alkosta: Cuvee Van De Keizer Blue & Red


Alko listasi hiljattain kaksi kirjaimellisesti isoa olutta listoilleen – Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Red ja Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Bluen. Blue taisi käväistä joskus 2014 alkuvuodesta valikoimissa ja Red puolestaa 2012 jouluolutvalikoimissa. Nyt molemmilla hintaa päälle 10 € (Red 10,99€ ja Blue 11,99€).

Nappasin kellarista 2013 Bluen ja Alkosta 2015 vuosikerran punaisen, jotka laitoin rinnakkain maisteltavaksi kavereiden kera. Cuvee Van De Keizer Blue (tai Blauw) on Gouden Carolus Classic -oluesta vahvempi ja viritelty erikoisversio.

Cuvee Van De Keizer Red puolestaan julkaistiin sinisen kymmenvuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2009. Tämä on vaalea vahva belgialainen olut, jota pannaan vuosittain pääsiäiseksi, alkaen 24.helmikuuta, joka on Kaarle viidennen syntymäpäivä. Belgihumalia, belgihiivaa ja muutamaa yrttiä.Cuvee Van De Keizer Red 2015, 10%

Tuoksu on hienon kukkainen ja hedelmäinen, jossa hiiva näyttelee isoa osaa. Esteristä makeutta, kukkaishunajaa ja makeaa raikkautta. Kirkas hunajaisuus tulee mieleen.

Maussa makeaa hiivaisuutta ja runsasta esteristä hedelmäisyyttä. Makeus on reilua, mutta raikasta ja kirkasta. Hunajaisuutta ja maltaista makeutta. Suutuntuma runsas ja raikas, jonka loppupuolella kevyt hiivainen nahkeus. Jälkimaussa hiivaista hedelmäisyyttä ja hunajamallasta.Cuvee Van De Keizer Blue 2013, 11%

Tuoksusta bongaa heti rusinaisuuden, joka on miellyttävän aromikasta. Hiivaisuus on tumman mausteista. Suklaisuutta ja kuivaa hedelmäisyyttä.


Makupaletti seuraa tuoksua. Alussa makean rusinainen ja mausteinen. Keskivaiheilla makupalettia raikkaampaa hedelmäisyyttä, joka loppua kohti kuivahtaa. Suutuntuma täyteläinen, alkuun paksuhko ja loppua kohden hieman kuivuu. Jälkimaussa hiivaisuutta ja hedelmäisyyttä tasapainossa. Hieno olut.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti