02 maaliskuuta 2016

Maui Brewing CoCoNut PorTeR – "Like Hot Chicks On The Beach"

Eli kun otsikon olutta kaataa lasiin, voi näin keskellä talvea kuvitella olevansa tropiikissa rannalla, kuumien misujen ympäröimänä? No sinne päin, joka tapauksessa tämä on ensimmäinen kerta, kun lasiini päätyy havaijilaista olutta.

Mauin Coconut Porter tuli ostettua Firma Bieristä viidellä eurolla. Kookos on ollut minulle lapsesta asti pieni heikkous, etenkin jälkkäreissä ja suklaassa. Maui Brewing on vuonna 2005 perustettu havaijilainen panimo, joka on nimetty toiseksi suurimman saarensa mukaan. Coconut Porter on nimensä mukaan maustettu paahdetulla kookoksella ja siinä on käytetty tölkin tekstin mukaan kuutta eri mallasta.


Maui Brewing CoCoNut PorTeR, 6%

Tuoksusta tulee paahteista leivän kuorta, miedon makeaa paahdettua mallasta ja kevyt paahteinen kookoksisuus. Viileämpänä kookos ei ainakaan hypi silmille. Lämmetessä hieman voimistuu. Kevyttä kaurakeksisyyttä. Kuivahko ja kevyen paahteinen tuoksu.

Maku on aika samoilla linjoilla. Kaikki tuntuu alkuun keskitasoiselta – suutuntuma ihan hyvä, kuivahkon maltainen ja keskiasteisen paahteinen. Kookosta saisi olla omaan makuun enemmän. Nyt se tulee hieman poltettuna. Lopun tumma suklaisuus toimii miedon kookosvivahteen ja kevyen humalaisuuden kanssa. Tulee mieleen suklaakookos-konvehti. Ripaus makeutta sekaan niin olisi erittäin bueno.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti