20 helmikuuta 2016

Springbank 16yo 1991/2007 Rum Wood, 54,2% (OB)

Kaapista esiin kaksi ja puoli kertaa tislattua viskiä, joka tulee Campbeltownin alueelta Skotlannista. Pikkaisen on muuten himottanut saada käsiini Springbankin uusin tuotos, Local Barley 2016, mutta ei ole löytynyt sopuhintaan. Sen verta on noita Springereitä tullut etsittyä, että mieli halajaa tislettä.

Springbank 16yo Rum Wood kuuluu Wood Expressions sarjaan, joita olen muutaman maistanut jo aiemmin. Kaapista löytyy kaksi muuta puusarjalaista, Port- ja Bourbon wood. Satasella lähti 2012 liepeillä Barcelonasta. Nyt maistettava Springbank on tislattu 90-luvun alussa ja pullotettu 2007. Tisle sai kypsyä kahdeksan vuotta bourbontynnyreissä ja toiset kahdeksan ensimmäisen täytön rommitynnyreissä. fifty-fifty siis. Pullotusmäärä oli 5100 pulloa.

Kuva: whisky-onlineauctions.com

Springbank 16yo 1991/2007 Rum Wood, 54,2% (OB)

Tuoksusta löytyy rommitynnyrissä kypsytetyn viskin ominainen makea sokerisuus ja miedon pistävä saippuainen hedelmäisyys. Hedelmäisyyttä, josta selkeimmin raikas päärynä ja aprikoosi. Hedelmäisyys sekoittuu kukkaisuuteen tuoden laventelia ja parfyymiä. Ajan myötä vaniljaista maltaisuutta (tammen vaikutus).

Maussa öljyistä hedelmäisyyttä, joka muuttuu kirpeämmäksi loppua kohden. Miedon vaniljainen tammisuus ja makea maltaisuus tulee taustalla. Springbankin ominaista pippurisuutta ja raskasta öljyistä maltaisuutta. Jälkimaussa "kellertävän" (ei-niin-kypsytetty) rommin jälkimakua.

Tämä jää sellaiseksi "ihan hyvä" -tasolle. Springbankin ominaista makuprofiilia, jossa aavistuksen enemmän puuefektiä ja tyypillinen kultaisen rommin vivahde (sama kuin Balvenien vastaavissa).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti