02 helmikuuta 2016

Bryggeri Rosé (Alkon käsityöläisoluet 2016)

Seuraavana käsityöläisoluista vuorossa joukon vaaleanpunaisin ja kenties viinimäisin. Helsinkiläisen Bryggerin Rosé oli tarjolla 2015 kesällä Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumassa. Ei tullut erityisemmin tutuksi tuolloin ja ennakkoon tätä oli kehuttu mielenkiintoiseksi, jota myös speksitkin puoltaa, joten maistoon.

Oluen pohjana toimii pilsner-, vaalea karamellimallas ja vehnä, joiden lisäksi humalina löytyy Nelson Sauvin ja Citra. Erikoisuutena vielä kiinanruusu-teetä (Hibiscus Tea). Käymisen aineksina olut-, viinihiivaa ja rypälesokeria.


Bryggeri Rosé, 8,8%

Tuoksussa vahva belgialaisen oluen aromi, joka tuo pikanttia hiivaa ja vaaleaa nahkeaa hedelmäisyyttä. Selkeä punainen marjaisuus, joka muistuttaa sekamehuakin, on kuitenkin sopivan taustalla, eikä vie koko arominäytöstä. Valkoviinistä raikasta happamuutta.

Maussa marjaisuus on pienemmässä roolissa ja makupaletti on tuoksuun nähden yllättävän kuiva. Suutuntumaan jää nahkean kuiva ja mokkanahkainen tuntuma – voin kuvitella syöneeni ruusun terälehtiä. Alun kevyen marjaisuuden, hedelmäisyyden ja kukkaisuuden jatkoksi tulee jälkimakuun hiivaisuutta ja kuivaa humalaa. Belgityylisen oluen ja roseviinin välimuotoa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti