09 helmikuuta 2016

Mathildedalin Kyläpanimo Pirske (Alkon käsityöläisoluet 2016)

Toimintansa vuonna 2015 aloittaneen Mathildedalin Kyläpanimon vahvistus vuoden 2016 käsityöläisoluisiin on Pirske. Kohtalaisen korkea hinta (5,94€) ja tuntematon panimo saattaa olla monille satunnaismaistelijoille iso kynnys ostopäätökseen. Sen verta paljon kehuja olut on jo kuitenkin kerännyt, että oli pakko napata maistoon.

Usein törmää väitteeseen, että suomalalaiset, tai ylipäänsä muunmaalaiset kuin itse belgialaiset oluet eivät oikein pääse maaliin. Olisiko Pirske siis SE Suomen belgialainen? Taisinpa jostakin lukea jopa verrattavan Karmelietiin....

Alkon sivuilla mainitaan reseptiikasta löytyvän Pilsner- ja carapilsmaltaat, kandisokeri, Saaz- ja Savinjski Golding -humalat. Jostakin luin tämän tavoitelleen Duvelin jalanjälkiä. Isohkot saappaat täytettävänä....


Mathildedalin Kyläpanimo Pirske, 6,9%

Tuoksusta löytyy belgityylistä hiivaisuutta, jossa kevyt mausteisuus ja runsas kypsä hedelmäisyys. Hedelmäsaalaatti saa seurakseen sitruskuorta. Yleisilme on raikas, runsas ja vivahteikas. Tuo mieleen hyviä puolia hefeweizenistä (banaanisuus ja hiivaisuus), saisonista (hiiva ja hedelmä), sekä vahvasta vaaleasta belgioluesta (Raikas sitruksinen mausteisuus), Houkutteleva tuoksu.

Maku lunastaa tuoksun viitat ja muiden antamat kehut. Erinomainen runsas makumaailma; hiivaa, banaania, neilikkaa, appelsiinia, sitruunaa, hunajaa... mietoa kukkaisuuttakin. Hiiva toimii tässä upeasti. Suutuntuma juuri sopivan rapsakka ja kuohuva ja yleisolemus pysyy raikkaaana. Jälkimaussa kevyt hedelmäisyys ja mieto mausteisuus. Hienosti maukas, runsas ja juotava olut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti