14 syyskuuta 2015

Rodenbach Caractère Rouge


Mökillä  nautittu herkullisen hedelmäinen flanderilaistyylinen olut säväytti. Rodenbach on miltei 200-vuotias panimo Belgiassa, joka tunnetaan hyvin kypsytetyistä hapanoluistaan. Nykyisin panimon omistaa Palm Breweries.  

Caractère Rouge on kohtalaisen uusi tuotos, sillä sitä julkaistiin ensimmäinen 900 pullon erä vuonna 2011. Olut on kypsytetty kahden vuoden ajan tammitynnyreissä (sammioissa), jonka lisäksi siinä maseroitiin (liotettiin) karpaloita, vadelmia ja kirsikoita kuuden kuukauden ajan. Tämän jälkeen olut kypsyy vielä pullossa varmasti riittävän pitkään hyvissä olosuhteissa. Olut luotiin yhteistyössä belgialaisen ‘t Zilte ravintolan Chef Viki Geunesin kanssa.

Maistossa on nyt vuoden 2014 versio, jota tietääkseni pullotettiin isompi erä kuin vuoden 2011 versiota. Hollannista ostettu pullo kustansi noin 11€ nettitilauksena. Pari pulloa saa vielä kypsyä rauhassa tulevaisuuteen. Rodenbach Caractère Rouge, 7% (2014)

Tuoksussa runsas vadelmaisuus ja kirsikkaisuus, joka tuo happamia ja makeita piirteitä. Kirsikkaisuus tuo mieleen kypsempää marjaisuutta ja kevyesti tammisammiota. Ei lainkaan etikkaista happamuutta, vaan selvästi kypsempää, pehmeämpää maitohappobakteerista.

Maussa happamuus on samoin esillä kuin tuoksussa - pehmeän kirsikkaista ja vadelmaista, jonka mukana toffeista tammisuutta ja limettimehua. Jälkimaussa kirpeys voimistuu, mutta silti suutuntuma ei muutu kuivan happamaksi, vaan kypsä olemus säilyy loppuun saakka. Karpalot tulee hyvin esille jälkumaussa, vadelmien ja kirsikoiden ollen esillä alussa. Rodenbachin Grand Cruhun verrattuna makeampi. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti