29 syyskuuta 2015

Alkosta: BrewDog Electric India, 5,2%

Otsikon olut listattiin juuri Arkadian Alkon valikoimiin 360 pullon erällä, vajaa viiden euron hinnalla. Itse kerkesin ostamaan kyseisen oluen jo muutamaa viikkoa aiemmin ulkomailta melko lailla samaan hintaan. Oluesta on olemassa muutamaa eri versiota – alkuperäinen vanhalla etiketillä 7,2-prosenttinen (Equity for Punks), 6,5-prosenttinen ja tämä uusin ,uudella etiketillä varustettu 5,2% versio.

Olut on tyyliltään saison-IPA-hybridi, joka on nykyään osa BrewDogin kausituotantoa, jota valmistetaan huhti-heinäkuun aikana. Oluen reseptistä löytyy humalina Amarilla ja Nelson Suavin, jonka lisäksi se on maustettu kanervahunajalla, murskatulla mustapippurilla ja appelsiinin kuorella.
"As light seeps ever further under the lintel, Electric India arrives to key awakening and rejuvenation. With orange citrus in abundance, spring is encapsulated in this hop-forward saison."


BrewDog Electric India, 5,2% (183/04.16)

Tuoksussa selkeästi hedelmäisyyttä (sitruunaa, appelsiinia, mandariinia), belgihiivaa ja humalaa. Hedelmä puskee hieman esterisenä ja jopa esanssisena. Maustepippurista maisteisuutta ja makeaa hunajaa. Aika mausteinen. 

Maku on tasapainoinen ja helppo. Mausteisuutta, hedelmäisyyttä ja hiivaa. Humalat yllättävän piilossa, mutta melko sopivaa saisoniin. Kuohkean vaahtoava suutuntuma, reilusti hiilihappoja. Ei kuiva eikä erityisen nipistävä, pikemminkin kevyt ja makeahko. Reilusti sitruksia. Jotenkin esanssisempi kuin saisonit yleensä ja jäin kaipaamaan sitä humalaosaa enemmän.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti