19 syyskuuta 2015

Baladin NazionAle 2014


Naapurimaan olutta Ranskasta. Nimittäin tilasin tämän Ranskasta ja olut on italialainen. Le Baladin julkaisi ensimmäisen oluensa olutravintolan ulkopuolelle vuonna 1997, kun Super ilmestyi. Panimo viljelee osan käyttämästää viljasta itse ja tämä otsikon olut on italialaisten raaka-aineiden kokoelma – se on valmistetty ainoastaa kotimaansa raaka-aineista. Ja vielä melkeimpä täysin omavaraisella energialla.

Birra Nazionaleen (kansallinen olut) on käytetty ohramaltaan, veden ja hiivan lisäksi muutamaa italialaista maustetta – korianteria ja bergamottia, joka on jonkinlainen sitruspuu. Tämän puun sitrusöljyä käytetään jonkinlaisena aromina mm. Earl Grey -teessä ja General-nuuskassa. IBUt 29. Etiketissä majailee vuosi 2014 ja parasta ennen on merkattu helmikuu 2017.


Baladin NazionAle, 6,5% (2014)

Tuoksussa reilusti makeaa korianteria ja hunajaisuutta. Hiiva myös selkeästi esillä. Tulee jonkin verran mieleen Saimaan BS Belgian Wheat, sen verran vahva korianterisuus. Vaalean belgialaisen oluen tuoksua, jopa hieman saisonin tyyliä. Alta vaikuttaisi tulevan kevyttä humalaa.

Maussa makea mausteisuus myös läsnä, mutta alun jälkeen suutuntuma kuivahtaa kevyesti. Saisonin tyylistä mietoa nahkeutta ja tuntuvaa hiivaisuutta. Korianteria vahvasti ja hunajan kaltaista makeutta. Ehkä jopa miedosti makusiirapin tyylistä esanssisuutta. Suutuntuma miedosti kuohkea ja kevyt. En tiedä kuulostaako kuvaukseni jo karkilta, mutta ei tämä niin makea ole – belgityylinen vaalea olut, jossa enemmän mausteista makeutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti