29 lokakuuta 2013

Bloggaajat Gallowsissa 10/2013

Juuri kotiuduttu pienestä miitingistä ja miten se menikään, piti rauhoittua kirjoittelussa? Nää. Laitanpa nyt ihan pikkusen kertomuksen illasta. Oltiin sovittu tapaaminen Espoon Gallows Birdiin (tietääkseni Espoon ainoa varteenotettava kapakka), jossa istahdettiin neljän bloggaajan kesken jutustelemaan niitä näitä. Paikalle pääsi lisäkseni Viskisieppo (a.k.a. Hakkis), Kertomuksia Savuista (a.k.a.Vesku) ja The Legless Scotsman (Hannu H.).

Käsiteltäviä aiheita oli useampia mm. viskiseurat, omat taustat, vaimojen "integroiminen" viskin maailmaan jne... paljon juteltiin ja paljon olisi ollut vielä juteltavaa, joten eiköhän oteta uusiksi toiste. Pientä suunnitelmaa tulikin jo kalenterin puolelle ja toivotaan, että saadaan vielä lisääkin bloggaajia mukaan. Gallows on paikkana ihan mukava (muutenkin kuin lähellä omaa asuinpaikkaani), sillä siellä on kohtalainen tarjonta ja rauhallinen ympäristö.

Hassua sinänsä, yhtäkään viskiä ei juotu, mutta muutama olut tuli nautittua. Poikkeuksellisesti, en kirjannut nootteja ollenkaan ylös, mutta jokseenkin tarkka mielikuva näistä oluista jäi. Laitanpa tähän muistin varaan jääneen mielikuvan oluista.

Beavertown 8 Ball Rye IPA, 6,2%
Ruis IPA, joka kuuluu Beavertownin perusvalikoimaan. Maltaina käytetty Simpsons Best pale ale, Rye, Crystal Rye, CaraGold ja Low colour Crystal. Humalina 50 IBU:n edestä Magnum, Columbus, Cascade, Citra ja Galaxy -humalia. Legendan mukaan olut on saanut nimensä valmistuksessa käytetystä biljardipallosta. Palloja käytettiin painoina humalien käytössä. 

Tuoksu oli pihkaisen humalainen, keskiasteisen paahteinen ja intensiivinen. Rukiinen vivahde löyty taustalta. Maku oli imelän katkerainen, hieman samean sitruksinen ja pitkä. Jälkimaussa runsaasti katkeroa. Alkuun tuntui mukavan puraisevalta, mutta humaluus alkoi hieman tympiin loppua kohden (0,4l tuoppi). 


Thornbridge brewery Jaipur IPA, 5,9%
Tästä ei sitten löytynytkään erityisiä tietoja, mutta real-alesta oli kyse. Valmistajan sivujen mukaan saatavana pullosta myös. Tämä oli hanasta. 

Tuoksu toffeisen ja kermaisen pehmeälle, multaisella humalalla ja hieman käyneitä hedelmiä. Maku oli myös hyvin pehmeä ja hieman "tahmea". Humalaisuus oli vaimeaa ja suutuntuma muutenkin samettinen. Hiilihapon tuntua ei lainkaan (kuten monestikaan real-aleissa). Jälkimaussa persikkaa ja toffeeta. Hieman paahteisuuttakin löytyi. Ei hassumpi tapaus.  

Näin se ilta kului ja mukavaahan meillä oli. Oikein mukava tavata saman harrastuksen omaavia ihmisiä ja jakaa mielipiteitä kasvotusten. Kiitoksia kaikille läsnäolleille ja tavataan taas. 

Edit: Täältä voipi lukea tarinan kera illan kulkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti