23 lokakuuta 2013

Lagavulin 12yo, 57,5% OB (2011)

Klassikon pikkuveli maistelussa. Nuorempi ja äkäisempi 12-vuotias "special release", joka lanseerattiin ensimmäistä kertaa vuonna 2002. Kyseinen vuoden 2011 versio on siis yhdeksäs luokassaan, tislattu 1999, tynnyrivahvuinen ja refill bourbontynskissä kypsytetty koko ikänsä. Luvassa siis raikasta ja sitruksista, ehkäpä myös merellistä savua? Tutkitaan.  

T: Puhdasta ja kliinistä savuisuutta, vaniljaa, lääkemäisyyttä, vihreän raikasta ja nuorehkoa ruohoista mallasta. Lakritsipastillia, kirpeää vanhaa bentseeniä hyvällä tavalla. Lasissa nuorehko maltaisuus paranee ja mausteisuus korostuu. 

M: Terävän hyökkäävä, mutta ei pistävästi eikä häiritsevästi. Voimakas ja samalla löytyy suolaa, makeutta, lääkemäistä öljyä, oliivia, viljapeltoa, salmiakkia ja lihaisaa savua. Veden kanssa lääkemäisyys ja makea viljaisuus korostuu. Mukaan tulee myös greippistä katkeruutta ja pistävyyttä. Kestää hyvin vettä.

Kaikinpuolin maistui hyvältä. Sopivan räväkkä. 16yo tarjoaa tästä rauhallisemman ja tasapainoisemman nautinnon, mutta jos kaipaa nuorempaa ja voimakkaampaa kokemusta niin lasiin kaatuu Lagan 12yo. Omaan suuhun tämä sopii paremmin kuin 16yo OB.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti