06 lokakuuta 2013

Boulevard Brewing, Sixth Glass Quadrupel Ale, 10,5%

Smokestack -sarjalla jatketaan. Tämänkeretainen "savupiippuolut" on Belgityylistä vahvaa alea. Reseptiin on eksynyt Pale Malt-, Cara 300- ja Munich -maltaita, sekä mallastettua vehnää. Humalina on käytetty Magnum- ja Styrian Golding -humalaa. Näiden lisäksi joukkoon on lyöty aimo annos sokeria Dextroosin, fariinisokerin (Brown & Dark Brown sugar) ja siirapin muodossa (Dark Candi Syrup). Aika makealta kuulostaa. Väri 73,2 EBC, katkerot 22 IBU ja kantavierre 21,5 P.

T: Makean hiivainen ja tooffeen täyteinen. Pähkinää, karamellia, kellarimäskiä ja lievästi siirappia. Humalaa ei juuri huomaa, mutta kellarimaisia ummehtuneita sävyjä löytyy hyvällä tavalla. Pirteä mutta makea tuoksu. Lasissa seisseenä karamellisuus korostuu ja toffeisuus lisääntyy. 

M: Hiilihapokas, makean siirappinen ja karamellinen. Suutuntuma kupliva ja makean "voiteleva". Nekkukaramellia, hiivaista taikinaa, mietoa tupakkaa ja imelää viljaa. Pientä vehnäistä banaanisuutta sekoittuu makeaan mäskiin. Hyvin karamellinen jälkimaku. Hieman on mennyt överimakeaksi omaan makuun. Kaipasin hieman enempi humalaa ja sitrusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti