11 lokakuuta 2013

Bowmore 23yo 1989/2013, 50,8% (MacKillop's Choice)


"Heir to the chief of the Mackillop Clan, which was all 
but wiped out by the English in the aftermath of the battle of Culloden in 1745 during the
Jabobite Rebellion..." Viskin makuun on taas päästy ja suu napsui savuisten perään. Jotenkin vielä tarkemmin, teki mieli Bowmoren savuisuutta. Ja saamani piti, kaapista löytyi hienostuneesti otsikon Bowmore MacKillopsin pullottamana. Angus Dundee perusti MacKillop's Choicen vuonna 1996 ja nimesi sen Lorne Mackillopin mukaan. Lorne kuului Masters of Wine -instituuttiin, johon hänet hyväksyttiin kaikkien aikojen nuorimpana jäsenenä vuonna 1984. Kaveri oli siis jos jonkinmoinen jedi viineissä. Myöhemmin vuonna 1993 hän siirtyi kuitenkin viskien maailmaan ja on siitä tehnyt töitä skottiviskien parissa. 

Nykyisin Lorne on Angus Dundee Distillers PLC:n "Master Blender" ja vastaa viennistä. Samainen kaveri on myös tämänkertaisen maistellun pullotuksen takana, sillä hän vastaa ja valitsee MacKillop's Choiceen pullotettavat tynnyrit. Tämän nimen alla pullotetut tuotteet ovat yksittäisistä tynnyreistä (single cask), 43%, 46%, tai tynnyrivahvuisia viskejä, joita ei ole värjätty eikä kylmäsuodatettu. 


Bowmore 23yo 1989/2013, 50,8% (MacKillop's Choice)

T: Lämpimän toffeinen ja turpeinen. Lääkemäistä jodia ja hieman yrttiä. Kliinistä savuisuutta ja sherryistä maitosuklaata, hieman vihreää käynyttä rypälettä ja yskänlääkettä. Ajan kanssa löytyy enemmän turvettä ja vaniljaa. Hieman lakritsista yskänlääkettä, neilikkaa ja punertavaa sherryisyyttä. 

M: Tuju ja pippurinen alku. Terävää savua  rypäleisen marjaisuuden ja kevyen turpeisuuden kera. Lääkemäistä pippuria, eukalyptusta, jodia, merellistä turvetta, anista, omenaista vaniljaa ja salmiakkia. Jälkimaku pitkä ja lääkemäinen. Veden kanssa hieman pehmenee ja lääkemäisyys korostuu turpeen pehmetessä.

Terävyydestä huolimatta, merellisen lääkemäinen ja maukas Bowmore. Vedellä sai hieman bourbontynnyrisiä vivahteita, jotka milestäni toi hyvää syvyyttä lääkemäiseen myllerrykseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti