16 lokakuuta 2016

Siren / Prairie Artisan Ales Ratchet Blended Saison


Tämä kahden mielenkiintoisen panimon kollaboraatio-olut päätyi lasiini jo alkukesästä toukokuun loppupuolella. Se vietti kellarissakin muutaman kuukauden ennen kuin "löysin" sen pienen inventaarion avulla. Pikainen vilkaisu etikettiin ja ymmärsin heti miksi olin tätä tilannut.

Prairien ja Sirenin tekemä saison kuulostaa hyvältä jo sellaisenaan. Mutta mitä tarkoittaa nimessä "blended saison"? Tulee ensimmäiseksi mieleen geuzet ja lambicit, joissa sekoitteet on tavallista. Tämän oluen sekoitus tarkoittaa sitä, että 20% osuus oluesta on saanut kypsyä valkoviinitynnyreissä. Pohjana oluella toimii Prairien Prairie Ale, joka on melko rehti saison, mitä nyt Prairien tyyliin on kypsytetty villihiivojen ja viinihiivojen kera. Erinomainen olut, maistoraportin voit lukaista täältä.

Ok, siinä oli siis se 80% osuus. Viidesosa oluesta tulee Sirenin tuotannosta, ja se koostuu siis oluista joita on kypsytetty valkoviinitynnyreissä. Tämä 20% on sekoite Sirenin Funky Feetiä (Golden Ale + Brett), Calypsoa (humaloitu Berliner Weisse) ja Soundwavea (India Pale Ale). Joten oluen nimessä "Blended" on hyvin oikeutettu.


Siren / Prairie Artisan Ales Ratchet Blended Saison, 6,2%

Tuoksu reilusti hiivainen ja valkoviininen. Samppanjaista aromikkuutta ja kuivaa kirpeää hapanya hedelmää (omenaa, päärynää). Valkoviininen tammitynnyri on hyvin aistittavissa ja tuo lisähappamuutta. Brettan hedelmäisyyttä ja mieto nahkea tuntuma. Hyvä tuoksu.

Maku on kuohuvan raikas. Suussa pirskahteleva ja kuohuva, hieman nahkea. Runsaasti sitruksisuutta, kypsää omenaisuutta ja valkoviinistä hiivaisuutta. Jälkimaussa mieto humalaripaus ja kuiva sitrushedelmäkuorisuus. Raikas ja maukas olut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti