25 lokakuuta 2016

Alkosta: Mikkeller Vesterbro Brown Ale

Alkon uutukaisia "ruskeassa" genressä. Hauska sinänsä, koska juuri pari päivää on tehnyt enemmänkin mieli brown ale -tyyppistä olutta, tai muuten vain maltaisempaa tummahkoa olutta. Muutama imperial stout on myös tullut korkattua hiljan, mutta jotenkin ei ole vielä erityisesti napostellut vaalean kesäkauden jälkeen.

Otsikon olut listautui Alkoihin 17.10. vajaalla 3,5€ hinnalla. Reseptiikkaa ei olla juurikaan avattu, mutta Alkon sivuilla mainitaan ohramaltaat, paahdetut ohrat, kaurahiutaleet ja amerikkalaiset humalat. Olut on pantu Belgiassa, kuten yleensä Mikkellerin oluet.


Mikkeller Vesterbro Brown Ale, 5%

Tuoksussa tuore miedosti havuinen ja kuivan ruohoinen humaluus on kivasti tasapainossa pähkinäisen maltaisuuden kanssa. Alkuun ehkä humala vie kuitenkin aavistuksen vahvemmin aromia eteenpäin. Alta paljastuu kevyttä kahvisuutta ja brownie-taikinaa. Lämmetessä saa leipäisiä piirteitä.

Maussa humala on tuoksuakin kevyemmin pihkaista ja kuivaa. Miedosti greippisää hedelmäisyyttä. Muutoin ei hedelmäisyyttä ole, mutta asiaa kuuluvaa paahtunutta pähkinäisyyttä ja kevyttä mokkaisuutta löytyy. Suutuntuma on passeli; sopivan alhaiset hiilihapot ja sopiva "paksuus". Jälkimakua kohden rapeaa leivän kuorta ja paahtoleipää. Kuiva jälki Mallikas, hieman tavanomaista humaloidumpi, brown ale.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti