06 huhtikuuta 2016

Maku Savu Porter

Maistoin entuudestaan itselleni tuntemattoman oluen, joka tuli Makun lähettämässä tuotenäytepaketissa uutuustölkkien kera. Savu Porter tuli Alkon käsityöläisolutvalikoimaan helmikuussa 2015, jolloin itse skippasin sen, koska savuoluet eivät ole olleet itselleni erityisen mieluisia. Hieman on mielenkiinto näihin lisääntynyt, mutta edelleen suhtaudun pienellä varauksella.

Oluen valmistuksessa on käytetty Pale Ale-, Crystal 100-, Dark Ale-, Pale Chocolate-, Black- ja Savumaltaita. Humalina löytyy Chinook ja Willamette. Katkeruus 46 EBU.


Maku Savu Porter, 5,9%

Tuoksussa selkeä kuiva mallassavuisuus, joka on miellyttävää – tuo mieleen heinäladon kuivan tunnelman, jossa mieto lantaisuuskin leijailee, hyvällä tavalla. Paahteisuutta keskiverrosti ja miedosti makeahkoa demerarasokeria.

Maku on miedompi kuin oletin. Runko jää ohuemmaksi kuin toivoisin. Paahteisuus on keskiasteista, tai mietoa ja humalatkin taustalla. Nämä seikat tekee tästä helpon juotavan. Kevyt lakritsisuus ja medium maltaisuus. Jälkimaussa jälkisavua, kevyt paahteisuus ja navetan kuivaa heinäisyyttä. Helppo savuporteri, jossa savuisuus on miellyttävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti