12 huhtikuuta 2016

Hibiki Japanese Harmony


Viiden pisteen kysymys: mitä saadaan, kun yhdistetään viskejä Yamazakilta, Hakushulta ja Chitalta? Aivan, otsikon japanilainen sekoiteviski. Taisi olla itselleni ensimmäisiä japanilaisia viskejä joskus tämän brändin alta löytyvä Hibiki 12-vuotias, joka mielestäni on varsin maukas ja aromikas blendi.

Viime vuonna Suntory lisäsi Hibikin valikoimaansa ikämerkitsemättömiä versioita. Tämähän ei nykymenolla ole mitään uutta. Valikoimiin julkaistiin otsikon Japanese Harmony, jonka lisäksi travel retail -myyntiin on julkaistu Japanese Harmony Master’s Select.


Viskit on sekoitettu samalla reseptiikalla kuin alkuperäinen blendi vuodelta 1989. Jyväviski tulee Suntoryn Chita-tislaamolta ja mallasviskit Hakushulta ja Yamazakilta. Kypsytystynnyreinä on käytetty erilaisia amerikkalaisesta tammesta, japanilaista tammesta (Quercus mongolica, a.k.a. Mizunara) ja europpalaisesta tammesta valmistettuja tynnyreitä.


Hibiki Japanese Harmony, 43%

Tuoksu rauhallinen ja aromikas. Valkosuklaata, tammisuutta ja mausteista luumua. Tummaa makeaa sherryä olen aistivinani. Mausteista kukkaisuutta, joka on minulle merkki japanilaisesta viskistä – onkohan se peräisin Mizunarasta.

Maku tuo keltaisia kypsiä hedelmiä, joiden mukana tamminen mausteisuus. Vaniljajäätelöä, kaurakeksiä ja miedosti tummaa luumua. Suussa miedosti öljyinen ja paksuhko. Jälkimakuun jää hento kukkaisuus, maitosuklaisuus ja reipas pehmeän mausteinen tammisuus. Muistuttaa paljon 12-vuotiasta, etenkin tuoksultaan, mutta maku on muistikuiven perusteella hieman vaisumpi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti