20 huhtikuuta 2016

Maitokaupasta: Guineu Orange Wood APA

Kolmen viikon espanjareissu ei ollut erityisen antoisa paikallisten oluiden suhteen ja ehdinkin jo hieman vuodattaa kollegoille HBF-tapahtumassa kehnoa ja tylsää makumaailmaa Teneriffan oluista. Jotenkin pölyisen maltaisia suurin osa maistamistani saaren oluista. Lohtuna kuulin, että myös joku muu oli huomannut samaa "ongelmaa" espanjalaisissa oluissa, mutta samalla vinkkasi, että kyllä niitä hyviäkin espanjalaisia on löytynyt.

Harvinaista törmätä espanjalaiseen craft-olueen Suomessa maitokaupassa, joten ajattelin poimia testiin nyt kun mañana-oluita on tuoreessa muistissani. Toinen painava syy myös oluen takana – Barcelona. Jotenkin sellainen fiilis, että tuolta päin pitäisi löytyä jo laatuolutta. Hinta oli reilut 4€, eli ei erityisen houkutteleva sen puolesta.

Olut on tyyliltään american pale ale, jossa humalina on käytetty Nugget, Amarillo ja Sorachi Ace -humalia. Viimeisin yksi lemppareistani. Twistiä on haettu appelsiinin kuorella.


Guineu Orange Wood APA, 4,5%

Tuoksusta huomaa helposti appelsiinisuuden, joka muistuttaa tuoretta kuorittua appelsiinia. Humala, joka ei yllä ihan keskivahvalle tasolle, tarjoilee mietoa pihkaa, greippiä ja aavistuksen Sorachin minttua ja tilliä. Ihan kuin tammitynnyrin aromiakin viuhahtaisi esille. Vai harhauttaako etiketin "wood -sana aistejani.

Maussa appelsiinisuus on ensimmäisillä siemauksilla selkeämpää, mutta heti parin kulauksen jälkeen jää selvästi taka-alalle. Humala tuo kuivaa hedelmäisyyttä ja ripauksen havuisuutta. Rungosta löytyy kevyesti karamellisuutta. Sorachi Ace on tässä aika kevysti läsnä, mutta kyllä sen tunnistaa. Myös makuun tulee kevyt kuiva tammisuus, liekö Sorachin tuomaa? Jälkimaku miedon greippinen ja lyhyt.

Tässä oli jo hyviä elementtejä ja reilusti enemmän potentiaalia kuin monissa muissa maistamissani espanjalaisissa oluissa. "Maitokauppaefekti" tässäkin turhan paljon esillä, eli aavistuksen liian vetinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti